Supradoză de warfarină


General sau altele | Medicină de urgență | Supradoză de warfarină (Disease)


Descriere

Warfarina este un anticoagulant folosit în mod normal în prevenirea trombozei si tromboembolism, formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge ssi migrarea lor în alta parte în organism. Acesta a fost initial introdus în 1948 ca un pesticid împotriva sobolanilor si soarecilor si este înca folosit în acest scop, desi otravuri mai puternici, cum ar fi brodifacoum atunci au fost dezvoltate.

Cauze si factori de risc

La inceputul anilor 1950 warfarina a fost dovedita a fi eficace si relativ sigura pentru prevenirea trombozei si embolie (formarea anormala si migratia de cheaguri de sânge), în multe afectiuni. Acesta a fost aprobata pentru utilizare ca un medicament în 1954 si a ramas populara de atunci, warfarina este drogul cel mai larg prescris anticoagulant oral în America de Nord. În ciuda eficacitatii sale, tratamentul cu warfarina are mai multe deficiente.

Diagnostic si tratament

Multe medicamente utilizate in mod obisnuit interactiona cu warfarina, la fel ca unele alimente proaspete (în special pe baza de plante alimente care contin vitamina K) si activitatea trebuie sa fie monitorizata de teste de sânge pentru a raportului international normalizat, pentru a asigura o doza adecvata înca în conditii de siguranta este obtinuta. Când se administreaza aceste medicamente nu anticoaguleaza sângele imediat. În schimb, instalarea efectului acestora necesita aproximativ o zi înainte de factori de coagulare fiind în mod normal efectuate de catre ficat au timp sa dispara în mod natural în metabolismul, precum si durata de actiune a unei doze unice de warfarina este de 2 pana la 5 zile.

...