Virusul West Nile


General sau altele | Neurologie | Virusul West Nile (Disease)


Descriere

Majoritatea persoanelor care sunt infectate cu virusul West Nile nu au simptome. Altele pot avea simptome usoare. Simptomele includ: erupti cutanate, febra, dureri de cap, greata, varsaturi, diaree, pierderea poftei de mâncare; umflarea ganglionilor limfatici, un sentiment de spate si dureri musculare.

Simptomele apar de obicei la 3-14 zile dupa ce o persoana este muscata de un tantar infectat. Simptome mai severe de boala virusul West Nile: febra brusca ridicata (peste 39 ° C); dureri de cap severe, senzatie de dezorientat sau confuz, tremor muscular, convulsii, coma, slabiciune sau paralizie partiala.

Oamenii peste 50 de ani si persoanele cu un sistem imunitar slabit sunt cele mai expuse riscului de a deveni grav bolnav de virusul West Nile. Mai putin de 1% dintre persoanele infectate cu virusul West Nile a devenit grav bolnav. Cu toate acestea, cei mai multi oameni care sunt infectate cu virusul West Nile, nu dezvolta simptome sau simptome usoare. Mai putin de 1% din persoanele infectate dezvolta mai severe virusul West Nile, iar cele mai multe dintre aceste persoane pot recupera pe deplin folosind tratamente.

Cauze si factori de risc

Un tantar devine infectat atunci când se hraneste cu sângele unei pasari care este purtatoarea virusului West Nile. Aproximativ 2 saptamâni mai târziu, tântarul este capabil de raspândire virusului la oameni si animale în timp ce musca pentru a se hranii. Virusul nu se transmite de la persoana la persoana si nu poate fi extins direct de la animale infectate, cum ar fi pasari, cai sau animale de companie la oameni.

Diagnostic si tratament

Nu exista nici un tratament specific pentru infectia cu virusul West Nile. Persoanele cu boli grave, sunt spitalizate si având în vedere terapie intravenoasa, ventilator pentru a ajuta-l respire.

Din pacate, nu exista nici un vaccin pentru a preveni virusul West Nile la om inca. Cel mai bun mod de a evita infectarea virusul West Nile este de a reduce numarul de tantari.

...