Hipertensiune arterială "de cabinet"

General sau altele | Medicină generală | Hipertensiune arterială "de cabinet" (Disease)


Descriere

Hipertensiune arteriala este considerata cea mai importanta problema de sanatate publica în tarile dezvoltate. Daca este lasata netratata, complicatii de multe ori poate fi fatala. Tensiunea arteriala creste în timpul antrenamentului ca si în cazul unor state emotionale intense (de exemplu, furie).

Hipertensiune de halat alb este numele dat conditie foarte frecvente - apar la pâna la 20% dintre pacienti atunci când prezinta spre consultare centrul medical. În cazul în care masurarea se face în conditii normale, valorile de origine sunt normale. Acest tip special de hipertensiune arteriala este numit hipertensiune de halat alb, dar nu a considerat într-adevar o boala hipertensiva adevarat.

Cauze si factori de risc

Explicatia consta în efectul stres consultare cu privire la persoanele cu reactivitate emotionala mai mare. Hipertensiune de halat alb este cunoscut sub numele de hipertensiune izolata de cabinet. Un fenomen invers a fost observata adica, subiecti cu tensiune arteriala normala de birou (<140/90 mmHg) pot avea tensiune arteriala crescuta la domiciliu. Acest tip special de hipertensiunea arteriala a fost, de asemenea, numita hipertensiune mascata sau hipertensiune izolata ambulatorie.

Boala netratata duce la hipertensivi moarte prematura. Principalele organe afectate sunt inima, creierul si rinichii. Aceste organe apar de obicei complicatii asa-numitele grave ale bolii hipertensive: angina pectorala, infarct miocardic, insuficienta renala si accident vascular cerebral.

Diagnostic si Tratament

Tensiunea arteriala se masoara cu ajutorul unui dispozitiv numit un tensiometru si se exprima în milimetri de mercur (mmHg).

Pentru a stabili diagnosticul corect, ei trebuie sa controleze sistematic pentru 6 simptome. Evalueaza tensiune oscilanta prezinta cele hipertensiune de halat alb. Acest lucru înseamna ca, atunci când tensiunea arteriala de masurare sunt centrul medical, unii pacienti au valori mai mari decât de obicei, deoarece de emotii, stres. În acest caz, diagnosticul precis de hipertensiune arteriala trebuie sa fie determinat, pacientul trebuie sa masoare tensiunea de 6 saptamâni, în diferite momente ale zilei si locatii (acasa, prieteni, farmacie, cabinet).

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».