Supradozaj de beta-blocante


Piept | Medicină de urgență | Supradozaj de beta-blocante (Disease)


Beta-blocantele sunt un tip de medicamente utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale.

In plus fata de rolul lor traditional in tratarea hipertensiunii si altor tulburari cardiovasculare, beta-blocantele sunt, de asemenea, folosite pentru alte scopuri, cum ar fi dureri de cap migrene, hipertiroidie, glaucom, anxietate, tulburari si diverse alte.

Ca urmare a utilizarii lor extinse, incidenta de supradozaj cu aceste medicamente a crescut, de asemenea. Intoxicatia cu beta-blocantele la copii, rezulta de obicei din expunerea nesupravegheata la medicamente unui adult. Intoxicatia cu beta-blocante la adulti, rezulta dintr-o tentativa de suicid sau in unrma unei supradoze accidentale cu un medicament de rutina.

Simptome: caile respiratorii si plamanii - probleme de respiratie, fara respiratie sau respiratie suieratoare; ochii, urechile, nasul si gatul, inima si sange - batai neregulate ale inimii, senzatie de lesin, tensiune arteriala scazuta, bataile inimii - rapid sau lent, insuficienta cardiaca, soc; sistemul nervos - coma, confuzie, convulsii, febra, nervozitate si slabiciune. Hipoglicemia este frecventa la copiii cu acest tip de supradozaj, si poate duce la simptome specifice sistemului nervos.

Cauze si factori de risc

Supradozajul de beta blocante apare atunci cand cineva, accidental sau intentionat, ingera mai mult decat este necesar din doza normala sau recomandata a acestui medicament.

Diagnostic si Tratament

Medicul va masura si monitoriza semnele vitale ale pacientului, inclusiv temperatura, pulsul, rata de respiratie, si a tensiunii arteriale. Simptomele vor fi tratate in mod corespunzator. Pacientul poate primi: carbune activ, medicamente pentru a creste rata inima si a tensiunii arteriale, medicamente pentru a ajuta la inversarea otravirii.

...