Sindromul Wolff-Parkinson-White


Piept | Cardiologie | Sindromul Wolff-Parkinson-White (Disease)


Descriere

Sindromul Wolff-Parkinson-White este o anomalie în functionarea electrica a inimii, care poate cauza rate rapide de inima. Anomalia afecteaza semnalul electric între atrii si ventricule.

Cauze si factori de risc

Bolile cardiace congenitale pot contribui la acest lucru si alte aritmii. Anomalia Ebstein, un defect cardiac congenital care implica deplasarea valvei tricuspide, situata pe partea dreapta a inimii, este o cauza cunoscuta a sindromului Wolff-Parkinson-White. Aceasta anomalie permite sângelui sa circule prin gaura mica la cealalta parte a inimii. Adesea, nu exista nici o cauza cunoscuta pentru sindromul Wolff-Parkinson-White. Multe persoane cu acest sindrom nu au simptome. Pe de alta parte, unii oameni au batai rapide temporare din cauza la anumite medicamente, fumatul si de anxietate.

Diagnostic si tratament

Electrocardiograma (ECG) este utilizata pentru a diagnostica sindromul Wolff-Parkinson-White, precum si alte aritmii cardiace. Un medic instruit, în mod normal, un cardiolog, poate recunoaste modele de conductie electrica. Cu acest sindrom, calea suplimentara va afisa un model diferit de cele ale conducerii normale. Daca nu se rezolva cu ECG-ul, pacientul poate fi trimis acasa cu un monitor cardiac de 24 de ore, numit monitor Holter, care va ajuta la detectarea evenimentelor intermitente. Alte studii, cum ar fi studiul electrofiziologic cardiac (EPS), pot indica locatia, precum si un posibil tratament.

Diverse medicamente pot fi utilizate pentru a trata sindromul Wolff-Parkinson-White, precum si alte aritmii cardiace. Scopul acestor medicamente este de a incetini semnalele electrice si de excitatie ale muschilor inimii. Deoarece unele dintre aceste medicamente pot avea efecte secundare, inclusiv producerea de aritmii rare sau mai frecvente, pacientul ar trebui sa fie monitorizat cu atentie.

La un moment dat, numai chirurgie deschisa pe cord poate ajuta, dar procedura se poate face acum cu anestezie locala intr-un laborator special cardiac. În unele cazuri, chirurgia poate fi totusi recomandata pentru a trata sindromul Wolff-Parkinson-White. Tinerii cu acest sindrom pot fi tratati cu mai mult succes prin interventii chirurgicale, decat sa indure tratamente dea lungul vietii.

...