Riduri


Piele | Dermatologie | Riduri (Disease)


Descriere

Un rid, de asemenea, cunoscut ca un rhytide, este o creasta ori, sau cutelor în piele. Ridurile pielii apar, de obicei, ca urmare a proceselor de imbatranire, cum ar fi glicare, pierderea de masa corporala, sau temporar, ca urmare a imersiune prelungita în apa. Ridare vârsta în care pielea este promovat de expresii faciale obisnuite, imbatranire, soare daune, fumatul, hidratare saraci, si diversi alti factori.

Cauze si factori de risc

Cu varsta, celulele se divid mai lent, iar stratul interior numit derma, incepe sa se subtieze. Retea de elastina (proteina care confera gradul de intindere a pielii) si fibrele de colagen (proteina principala a pielii sustinere straturile superficiale) se rupa sau sa devin mai slabe (alunecare peste un altul), cauzând riduri.

Cu varsta, pielea isi pierde elasticitatea, este mai putin capabil de a retine umezeala, scade secretia glandelor sebacee, iar pielea este mai lent pentru a se vindeca. Ridurile dintre sprancene (riduri de incruntare) si ridurile care pleaca de la coltul ochilor (cioara picioarele lui) sunt formate din cauza contractiilor musculare. Râde, se încrunta si alte expresii faciale obisnuite determina riduri.

Expunerea la razele ultraviolete poate duce la imbatranirea prematura a pielii. Îmbatrânirea prematura a pielii se numeste fotoimbatranire. Razele ultraviolete cauzeaza fibrele de colagen si photoaging daune cauza excesului anormale elastina modificata. Atunci cand radiatiile ultraviolete distrug tesuturile cutanate, se produce o enzima numita metalloproteinase. Aceasta enzima creeaza si colagen reformelor. În timpul acestui proces, unele fibre sanatoase de colagen sunt deteriorate, rezultand o formare dezorganizata de fibre numite cicatrici solare. Ridurile se formeaza cand apare reconstructie.

Cercetatorii au descoperit ca fumatul cauzeaza o scadere semnificativa a productiei de colagen.

Diagnostic si Tratament

Exista o varietate de terapii care pot fi realizate fara o prescriptie medicala, inclusiv diverse creme si lotiuni. De asemenea, retinozi topic poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra.

...