Incontinenţă a vezicii urinare


Pelvis/Bazin | Urologie | Incontinenţă a vezicii urinare (Disease)


Descriere

Incontinenta vezicii urinare este pierderea neintentionata de urina. Acesta este, de asemenea, numita incontinenta urinara. Acesta poate fi o problema comuna si dureroase, care pot avea un impact profund asupra calitatii vietii. Severitatea variaza de incontinenta urinara de la scurgerea de urina, ocazional, atunci când tusiti sau stranutati este atât de brusc incat nu mai puteti ajunge la toaleta.

Tipuri de incontinenta urinara includ: incontinenta de stres, incontinenta imperioasa, incontinenta mixta, incontinenta functionala sau incontinenta total.

Complicatiile de incontinenta urinara cronica includ: probleme ale pielii, infectii ale tractului urinar, schimbari în activitatile dumneavoastra, schimbari in munca ta si schimbari în viata ta personala.

Cauze si factori de risc

Anumite alimente, bauturi si medicamente pot cauza incontinenta urinara temporara. Conditiile usor tratabile medicale, de asemenea, poate fi responsabil pentru incontinenta urinara: infectii ale tractului urinar si constipatie. Incontinenta urinara poate fi, de asemenea, o conditie persistente cauzata de probleme fizice subiacente sau modificari, inclusiv: sarcina si nasterea, modificari odata cu îmbatrânirea, histerectomie, cancerul vezicii urinare sau pietre vezicii urinare, tulburari neurologice. Factorii de risc sunt: vârsta, fumatul fiind supraponderali.

Diagnostic si tratament

Tratamentul pentru incontinenta urinara depinde de tipul de incontinenta, severitatea problemei si cauzele care stau la baza. O serie de medicamente exista pentru a trata incontinenta, inclusiv: fesoterodinei, tolterodina si oxibutinina.

...