Tendinţă de sângerare


General sau altele | Hematologie | Tendinţă de sângerare (Disease)


Descriere

Tendinta de sângerare, de asemenea, cunoscuta sub numele de diateza hemoragica, este o afectiune caracterizata printr-o sensibilitate neobisnuita la hemoragie.

Hemofilia nu este o boala, ci mai degraba parte dintr-un grup de tulburari hemoragice mostenite care produc sangerari anormale sau exagerate si sânge sarac coagulat. Termenul este cel mai frecvent folosit pentru a desemna doua conditii specifice, cunoscute sub numele de hemofilie A si hemofilie B. Hemofilia A si B se disting prin gene specifice, care au suferit mutatii. Rareori, hemofilia C este întâlnita, dar efectul sau asupra coagularii este mult mai putin pronuntat decât A sau B.

Urmatoarele sunt câteva complicatii ale coagulopatii, unele dintre ele cauzate de tratamentele lor: sangerari ale tesuturilor moi, sângerari musculare, ceea ce duce la umflarea, senzatie de amorteala sau durere la nivelul membrelor, daune comune, eventual cu durere severa si chiar distrugeri dezvoltarea de artrita, hemoragie retiniana, transfuzie transmise infectie, de la transfuzii de sange, care sunt date ca tratament, anemie si hemoragie cerebrala.

Cauze si factori de risc

Cauza este de obicei hipocoagulabilitatea. De asemenea, sângerarea pot fi cauzata de subtierea pielii sau vindecarea ranilor depreciate. Exista mai multe cauze: ereditar, cum ar fi sindromul Ehlers Danlos, deficit de nutrienti cum ar fi deficit de vitamina C, de droguri cum ar fi steroizi indusa, purpura senil cauzata de imbatranire, streptococ sigur, infectii meningococice, afectiuni maligne, cum ar fi limfom si leucemie.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de conditia de baza.

...