Furuncul (abces mic)


Piele | Dermatologie | Furuncul (abces mic) (Disease)


Descriere

Un furuncul este o zona a pielii inflamata, cu puroi-umplut, de obicei, o foliculita profunda, infectie a foliculului pilos. . Acesta este cel mai frecvent cauzat de infectia cu bacteria Staphylococcus aureus.

Exista mai multe tipuri diferite de fierbere: furuncul sau smaragd, acnee chistica, Hidradenita supurativa, chist pilonidal. Furunculii sunt rosii, plini de puroi, in jurul nodulilor un folicul de par, care sunt foarte durerosi. Dimensiunile variaza de la un bob de mazare pana la o minge de golf. Un punct galben sau alb, la centrul de forfetare poate fi vazut atunci când furunculul este gata sa se scurga sau de a se descarca de puroi. Într-o infectie severa, un individ poate experimenta febra, umflarea ganglionilor limfatici, si oboseala.

Cauze si factori de risc

Exista mai multe cauze ale furuncului. Unii furunculi pot fi cauzatide un par incarnat. Altii se pot forma ca urmare a unei aschii sau alt material strain care a devenit depus în piele. Alti furunculi, cum ar fi cei de acnee, sunt cauzati de glandele sudoripare, care devin infectate conectat.

Factorii de risc pentru furunculoza includ transportul bacterien în nari, diabet zaharat, obezitate, neoplasme limfoproliferative, malnutritie, precum si utilizarea de medicamente imunosupresive.

Cele mai frecvente complicatii ale furunculilor sunt cicatrici si infectii sau abces al pielii, maduva spinarii, creier, rinichi, sau alte organe. Infectiile pot raspandi, de asemenea, fluxul sangvin (septicemie), si pun viata în pericol.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul poate fi cu medicamente antibiotice, dar, în cazul în care puroiul este eliberat chirurgical, furunculul se va vindeca de obicei fara antibiotice.

...