Leziune a plexului brahial (nervul umărului)


Umăr | Ortopedie | Leziune a plexului brahial (nervul umărului) (Disease)


Descriere

Un brahial prejudiciu plexului este o leziune a plexului brahial, reteaua de nervi care transmite semnale de la nivelul coloanei vertebrale-ul la umar, brat si mâna.

Semne si simptome ale unei leziuni de plex brahial variaza foarte mult, în functie de gravitatea si locul de prejudiciu dumneavoastra. Pagube minore au avut loc în timpul sport de contact pot produce urmatoarele simptome: un sentiment ca un soc electric sau o senzatie de arsura doborând bratul, amorteala si slabiciune în bratul. Mai multe simptome severe-a rezultat din leziuni care rupere sau ruptura nervii poate provoca: dureri severe, lipsa completa de miscare si senzatie în brat întreg, inclusiv de umar si de mâna; capacitatea de a folosi degetele, dar nu-ti muschii umar sau cot sau abilitatea de a folosi bratul tau, dar nu degetele. Unele leziuni pot provoca probleme temporare sau permanente, cum ar fi: încheieturi întepenite, pierderea sentimentului, atrofie musculara sau invaliditate permanenta.

Cauze si factori de risc

Leziuni plexului brahial, sau leziuni, pot aparea ca urmare a unui traumatism umar, tumori, inflamatii sau. Aceste leziuni pot aparea în mai multe moduri: contactati sport deosebit de fotbal si lupte, nasteri dificile, traume.

Traumatice leziuni plexului brahial pot aparea din mai multe cauze, inclusiv sport, de mare viteza accidente de autovehicule, în special în motociclisti, dar, de asemenea, tot-teren-vehicule (ATV) accidente. O afectiune rara cunoscuta sub numele de Parsonage-sindromul Turner (plexita brahial) cauzeaza inflamatie brahial plexului cu niciun prejudiciu umar aparenta.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul poate fi confirmat printr-o electromiografie (EMG) examinarea în 5 pâna la 7 zile. De asemenea, CT, RMN si studii nervoase de conducere se poate face.

Unele leziuni plexului brahial se pot vindeca de la sine, fara tratament. În alte cazuri, tratamentul pentru leziunile plexului brahial include orteze / imobilizare, terapie ocupationala si fizica si, uneori, interventii chirurgicale. Medicamente care contin opiacee, cum ar fi codeina, sunt de obicei folosite imediat dupa accidentare. Medicamente antidepresive si anticonvulsivante, de asemenea, poate fi de ajutor.

...