Abces mamar (acumulare de puroi)


Piept | Obstetrică și Ginecologie | Abces mamar (acumulare de puroi) (Disease)


Abcesul mamar, de asemenea, cunoscut sub numele de mastita, este o colectie de puroi în glandele mamare, de obicei, la femeie care este in perioada de lactatie (producerea de lapte). Infectiile mamare apar de obicei din cauza bacteriilor comune numite Staphylococcus aureus gasite pe pielea normala.

Cu mastita, semne si simptome pot sa apara brusc si pot include: piept cu sensibilitate sau caldura la atingere, stare generala de rau, umflarea sânului; secretia mamelonului, care poate contine puroi; modificari de senzatie la sfarcuri, durere sau o senzatie de arsura în mod continuu sau în perioada de alaptare, roseata a pielii, de multe ori într-un model în forma de pana, febra de 38,3 C sau mai mare.

Cauze si factori de risc

Infec?iile mamare se întâmpla de obicei la femeile care alapteaza. Femeile cu diabet zaharat, boli cronice, SIDA, sau un sistem imun scazut pot fi mai sensibile la dezvoltarea de mastita.

Complicatiile care pot aparea in urma mastitei includ: infectii recurente si sistarea lactatiei. Femeile cu abcese sunt sfatuite sa opreasca temporar alaptarea.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de mastita si abces mamar se face pe baza unui examen fizic. În cazurile de mastita infectioase, culturile pot fi necesare, în scopul determinareii tipului de organism ce cauzeaza infectia. Urmatoarele pot ajuta la reducerea riscului de infectii la san: ingrijirea mamelonului pentru a preveni iritarea si craparea; hranirea si pomparea de multe ori pentru a preveni umflarea sanilor si tehnica alaptarii adecvata.

Tratamentul presupune: remedii de autoîngrijire, antibiotice, adaptarile dvs. La tehnica alaptarii.

...