Necroza sânului (ţesut mort)


Piept | Obstetrică și Ginecologie | Necroza sânului (ţesut mort) (Disease)


Descriere

Necroza de san este o afectiune benigna care poate aparea în piept. Se compune din tesut gras care a fost învinetit, ranit, sau a murit.

Simptomele comune de necroza san grasime includ nodul mamar, durere de sân, sensibilitate in piept, si descarcare de gestiune biberon. Uneori, mamelonul poate trage un pic spre interior. Daca aveti un chist de ulei, se poate simti ca un nod neted. Necroza de grasime de multe ori arata si se simte ca nodulii in san.

Cauze si factori de risc

Grasimea necrozei rezulta în urma formarii unui nodul la san, dar nu provoca cancer. Necroza de grasimi poate duce la orice tip de interventie chirurgicala la san, de la biopsie la reconstructie. Tesutul gras din piept se poate rupe în jos sau muri dupa orice tip de prejudiciu de san traumatic.

O biopsie de san, indiferent daca este vorba de o biopsie ac sau o biopsie chirurgicala poate provoca, de asemenea, necroza de san. Necroza de grasime poate forma, de asemenea, în jurul valorii de substante care au fost injectate în piept, cum ar fi silicon sau parafina.

Diagnostic si Tratament

Examenul clinic mamar este necesar, împreuna cu ultrasunete mamografie, san, cancerul de san RMN sau biopsie.

Tratamentul pentru necroza de san include comprese calde umede pentru locul afectat si medicamente nonsteroidal anti-inflamatorii pentru durere.

...