Intoxicare cu monoxid de carbon


Piept | Medicină de urgență | Intoxicare cu monoxid de carbon (Disease)


descriere

Intoxicatia cu monoxid de carbon este o boala cauzata de expunerea la monoxid de carbon prea mult, un gaz incolor, inodor si fara gust. Rezultatele de monoxid de carbon din arderea incompleta a materiei organice din cauza alimentarii cu oxigen insuficient pentru a permite oxidarea completa la dioxid de carbon (CO2).

Intoxicatia cu monoxid de carbon poate fi acuta sau cronica.

Simptomele initiale de intoxicatie acuta cu monoxid de carbon includ dureri de cap, greata, stare generala de rau, si oboseala. Cresterea expunerii produce anomalii cardiace, inclusiv ritmul cardiac rapid, tensiune arteriala scazuta, si aritmii cardiace; nivelul sistemului nervos central sunt in delir, halucinatii, ameteli, mers nesigur, confuzie, convulsii, depresie a sistemului nervos central, stare de inconstienta, stop respirator, si deces.

Cauze si factori de risc

Desi semnele de intoxicatie cu monoxid de carbon pot fi subtile, conditia este o urgenta amenintatoare de viata medicale. Intoxicarea cu monoxid de carbon este cauzata de inhalarea fumului. În mod normal, cantitatea de monoxid de carbon produs de aceste surse nu este un motiv de îngrijorare. Dar daca aparatele nu sunt pastrate în stare buna de functionare sau în cazul în care acestea sunt utilizate într-un spatiu închis sau partial închis monoxid de carbon poate construi la niveluri periculoase. Inhalare de fum in timpul unui incendiu, de asemenea, poate provoca intoxicatia cu monoxid de carbon. Expunerea la monoxid de carbon poate fi deosebit de periculos pentru: sugari, copii si persoanele în vârsta.

Diagnostic si Tratament

Expunerea cronica la niveluri relativ scazute de monoxid de carbon poate provoca dureri de cap persistente, depresie ameteala,, confuzie, pierderi de memorie, greata si varsaturi.

Tratamentul este de obicei în respiratie oxigen pur si, în unele cazuri, petrecerea timpului în camera de oxigen sub presiune...