Cardiomiopatie


Piept | Cardiologie | Cardiomiopatie (Disease)


Cardiomiopatia, de asemenea, cunoscut sub numele de bola a muschiului inimii este deteriorarea masurabila a functiei muschiului inimii numit miocard, din orice motiv, ce duce in final la insuficienta cardiaca. Aceasta se refera la orice boala a muschiului cardiac, care slabeste forta contractiilor cardiace, reducând astfel eficienta circulatiei sângelui.

Cauze

Cardiomiopatia poate avea cauze infectioase, metabolice, nutritionale, toxice, autoimune, sau degenerative. Cu toate acestea, în multe cazuri, cauza este necunoscuta.

Simptomele de cardiomiopatie includ oboseala, dureri în piept, dispnee, edem periferic si palpitatii. Conditia poate duce la insuficienta cardiaca, ale carei simptome includ dificultati de respiratie. Exista trei tipuri principale de cardiomiopatie.

(1) În cardiomiopatie hipertrofica, care este de obicei mostenita, muschiul inimii este anormal de ingrosat.

(2) În cardiomiopatie dilatativa, metabolismul celulelor musculare cardiace este anormal si peretii inimii tind sa se extinda sub presiune.

(3) Cardiomiopatia restrictiva este cauzata de cicatrizarea endocardului (captuseala interioara a inimii) sau prin amiloidoza.

Diagnostic si tratament

Tratamentul depinde de tipul de cardiomiopatie, dar poate include medicamente sau stimulatoare cardiace iatrogene / implantat pentru ratmuri lente ale inimii, defibrilatoare pentru cei predispusi la ritm cardiac fatale. Simptomele pot fi tratate cu medicamente diuretice pentru a controla insuficienta cardiaca si medicamente antiaritmice pentru a corecta ritmul cardiac anormal. Scopul tratamentului este de multe ori de a imbunatati simptomele, iar unii pacienti pot necesita in cele din urma un transplant de inima.

...