Ureche conopidă

Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Ureche conopidă (Disease)


Urechea conopida, de asemenea, numit ureche de boxer sau urechea luptatorului este o denaturare dureroasa, umflata a pavilionului urechii, clapa urechii care rezulta din lovituri sau frecare, care au cauzat sangerari in cartilajul moale.

Simptomele includ durere, umflaturi, vanatai, si deformarea curburii a urechii. Daca traumatisme la ureche duc la pierderea auzului, tinitus sau zgomote in urechi, dureri de cap, vedere incetosata, sau edem facial sunt prezente.

Cauze si factori de risc

Cea mai frecventa cauza de urechea conopida este o lovitura la ureche, sau lovituri repetate la ureche, care duc la hematoame, sau colectii mici de sange care formeaza un cheag si blocheaza fluxul de sange si substante nutritive. De obicei, aceasta conditie este legata de leziuni sportive, dar nu intotdeauna. Orice traumatism la ureche poate provoca aceasta afectiune, poate fi chiar rezultatul unei infectii in lobul urechii.

De asemenea, poate fi o complicatie a unui piercing in zona superioara a urechii, prin cartilaj, in cazul in care piercing-ul devine infectat.

Diagnostic si Tratament

Obiectivele tratamentului sunt scurgerea de sange de la hematom, tratarea infectiei, si reducerea inflamatiei, in scopul de a restabili legatura de piele a cartilajului de baza. Perturbarea canalului urechii si timpanului este posibil. Procedurile cosmetice sunt disponibile, care eventual pot imbunatati aspectul urechii.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».