Înţepătură de miriapod

Piele | Medicină de urgență | Înţepătură de miriapod (Disease)


Intepatura unei muscaturi de miriapod este de obicei inofensiva pentru oameni si simptome sunt scurte, cu durata de doar cateva ore. Cu toate acestea, cu cat specimenul este mai mare, cu atat mai mare va fi durerea.

Simptomele cele mai susceptibile includ: durere severa, care este, de obicei, proportionala cu dimensiunea miriapodului, umflarea si roseata; umflarea ganglionilor limfatici, durere in regiunile membrului muscat, dureri de cap, palpitatii sau un puls rapid; greata si varsaturi, anxietate, mancarime locala si senzatii de arsura. In plus fata de muscatura, s-ar putea, de asemenea, experimenta rani ca mici intepaturi, dantelate cu blistere care provoaca venin, zonele in care miriapodul a trecut pe piele.

Cauze si factori de risc

O muscatura de miriapod este o leziune care rezulta din actiunea unui miriapod care injecteaza venin in rana prin strapungerea pielii.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul presupune curatarea ranii cu un sapun antiseptice si apa, comprese calde pentru reducerea durerii, gheata, in caz de umflare si, uneori, antibioticele sunt folosite pentru a feri rana in sine de infectie sau necroza. Analgezice ca anti-inflamatorii non-steroidale, medicamente antihistaminice si medicamente anti-anxietate poate fi prescrise in ameliorarea durerii. Un vaccin cu Tetanos poate fi, de asemenea, necesar.

Copiii, pacientii varstnici si personale alergice sunt supuse unei reactii severe la muscaturile de miriapode si reprezinta urgenta medicala.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».