Sindromul centromedular


Gât | Neurologie | Sindromul centromedular (Disease)


Descriere

Sindromul cablului Central (SCC) este o afectiune caracterizata printr-o leziune acuta a maduvei spinarii cervical. Ea poate afecta un grup mare si divers de pacienti.

Acesta este marcat de o deteriorare în mod disproportionat mai mare a functiei motorii la nivelul extremitatilor superioare decât în cele inferioare, precum si de disfunctie a vezicii urinare si o cantitate variabila de pierdere senzoriala sub nivelul prejudiciului.

Simptomele asociate cu aceasta conditie sunt: incapacitatea de a ridica bratele si mâinile complet, sau amorteala si furnicaturi, dificultati de control, slabiciune musculara în picioare, dificultate in mersul pe jos, pierderea controlului vezicii urinare. Simptomele pot veni mai treptat, dar daca SCC se datoreaza unui traumatism, simptomele vin de obicei repede.

Cauze si factori de risc

Sindromul cablul Central (SCC) cel mai adesea apare dupa un traumatism hiperextensic într-un individ de lunga durata cu spondiloza cervicala. Sindromul de asemenea, poate fi asociat cu fractura, luxatie si fractura de compresie si poate fi, de asemenea, ca urmare a tumorilor în maduva spinarii.

Acesti factori cresc riscul de SCC în curs de dezvoltare: de gen (masculin au un risc de aparitie); vârsta peste 50 de ani, din cauza artritei de gât; tulburare autoimune cum ar fi scleroza multipla, OPTICA neuromyelitis, pre-existente, cum ar fi starea canalului rahidian îngust , boala maduva spinarii, si disfunctie, participarea la anumite sporturi, cum ar fi lupte si scufundari.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul este confirmat de teste, cum ar fi: Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) si computer tomografia (CT), mielograma si X-ray.

Tratamentul poate fi chirurgical sau nechirurgical. Interventia chirurgicala acuta nu este de obicei necesaar, daca nu exista compresie a maduvei semnificativ. Tratamentul nechirurgical este format din imobilizarea gâtului cu o orteza de col uterin, cu exceptia cazului în contraindicate - steroizi, si de reabilitare cu terapie fizica si ocupationala.

...