Anevrism cerebral


Cap | Neurologie | Anevrism cerebral (Disease)


Un anevrism cerebral este o tulburare cerebrovasculara în care slabiciunea peretelui unei artere cerebrale sau vena provoaca o dilatare localizata sau explozie a unui vas de sange. Un anevrism poate fi prezent de la nastere numit congenital, afectiuni pre-existente, cum ar fi hipertensiunea arteriala ai ateroscleroza sau se pot dezvolta mai tarziu in viata, cum ar fi dupa ce un vas de sange este ranit.

O persoana poate avea un anevrism, fara a avea nici un simptom. Cu toate acestea, un anevrism nerupt mare poate apasa pe tesuturile creierului si a nervilor, cauzând eventual: dureri deasupra si în spatele unui ochi, pupile dilatate, modificarea vederii sau vedere dubla; amorteala, slabiciune sau paralizie de o parte a fetei, caderea pleoapei . O durere de cap brusca, severa, este simptom cheie al unui anevrism rupt.

Un anevrism rupt, de asemenea, include: greata si varsaturi, torticolis, vedere incetosata sau dubla; sensibilitate la lumina; convulsii, caderea pleoapei, pierderea constientei, confuzie. Un anevrism cerebral poate cauza scurgerea unei cantitati mici de sânge. Acest lucru poate cauza o durere de cap severa.

Cauze si factori de risc

O serie de factori pot contribui la slabiciunea unui perete al arterelor si creste riscul de anevrism cerebral. Unii dintre acesti factori de risc se dezvolta în timp cum ar fi vârsta inaintata, fumatul, hipertensiunea arteriala, ateroscleroza, abuzul de droguri, traumatism cranian, consumul excesiv de alcool, anumite infectii sangvine, niveluri mai mici de estrogen dupa menopauza, altele sunt prezente de la nastere, cum ar fi tesutul conjunctiv mostenit Tulburari, cum ar fi sindromul Ehlers-Danlos, rinichi polichistic, aorta anormal de îngusta, malformatii arterio-venoase cerebrale si istoria familiei.

Complicatiile care se pot dezvolta dupa ruptura unui anevrism includ: re-sângerare, vasospasm, hidrocefalie, hiponatremie.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul se bazeaza pe teste de rezultat CT, RMN, si angiografia cerebrala.

Tratamentul se bazeaza pe doua metode comune care sunt utilizate pentru a repara un anevrism: clipping si reparatii endovasculare. Aceasta implica, de asemenea, medicamente si odihna la pat.

...