Paralizie cerebrală


Cap | Neurologie | Paralizie cerebrală (Disease)


Descriere

Paralizia cerebrala (PC) este un termen care descrie un grup de non-progresive, conditii motoare non-contagioase care cauzeaza handicap fizic in dezvoltarea umana, mai ales în diferite domenii ale miscarii corpului.

Toate tipurile de paralizie cerebrala sunt caracterizate de tonuri musculare anormale, reflexe, sau dezvoltarea motorie si coordonare. Probleme motorii si de coordonare asociate cu paralizie cerebrala pot include: lipsa de coordonare musculara numit ataxie, tremor sau miscari involuntare, lente, miscarile zvârcolindu-cunoscut sub numele de atetoza, întârzieri în atingerea abilitatile motorii etape, dificultati de mers, salivarea excesiva sau dificultati de deglutitie; dificultate cu supt sau de a mânca; întârzieri în dezvoltarea vorbirii sau dificultati de vorbire, dificultati cu miscari precise, cum ar fi ridicarea unui creion sau lingura. Persoanele cu paralizie cerebrala pot avea, de asemenea: dificultati cu viziune si auzul, dizabilitati intelectuale sau retard mental, convulsii, anormala la atingere sau perceptii dureri, probleme dentare si incontinenta urinara.

O serie de complicatii pot acumula, cum ar fi: malnutritie, depresie, imbatranire prematura, osteoartrita, scolioza, obstructie intestinala, pneumonie cauzate de sufocare.

Cauze si factori de risc

Exista mai multe tipuri diferite de paralizie cerebrala spastica, inclusiv, dyskinetic, ataxic, hipotona si mixte. Aceste tulburari toate rezulta din leziuni la nivelul creierului în curs de dezvoltare, fie înainte sau în timpul nasterii sau în timpul ani un copil precoce, cum ar fi sângerari în creier, infectii ale creierului, cum ar fi encefalita, meningita, herpes simplex infectii, traumatisme craniene, infectii ale mamei in timpul sarcinii, icter sever, sindromul copilului scuturat, incidente care implica hipoxie la creier, cum ar fi de înecare.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul include CT, RMN a capului, testarea vederii, teste de sânge si alte teste suplimentare. Nu exista nici un leac pentru paralizie cerebrala.

Scopul tratamentului este de a ajuta persoana sa fie cât mai independent cu putinta.

...