Mielopatie cervicală (comprimare măduva spinării)


Gât | Neurologie | Mielopatie cervicală (comprimare măduva spinării) (Disease)


descriere

Mielopatia cervicala este o afectiune cel mai frecvent observata la populatia vârstnica din cauza spondilozei care se dezvolta cu compresia maduvei. Mielopatia cervicala apare atunci când exista o presiune asupra maduvei spinarii, si acest lucru duce la disfunctii ale nervilor de mai jos zona de presiune.

Cel mai comun simptom al mielopatie cervicale este de dureri de gat insotita de durere radiind într-una sau ambele brate. Amorteala si furnicaturi în degete si dificultatea de a organiza obiectele sunt, de asemenea, prezente. De asemenea, durerea cam face de mers pe jos problematica si creste riscul de cadere.

Cauze si factori de risc

Cauzele mielopatiei includ traume, tumori, infectii, boli vasculare, afectiuni degenerative si tulburari de demielinizare. Pacientii pot avea o predispozitie în cazul în care se nasc cu un canal îngust sau au o deformare secundara a gâtului anterior. Mielopatia poate fi observata la pacientii mai tineri atunci când herniations centrale de disc comprima maduva spinarii.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul include anchete, cu raze X a coloanei cervicale, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Tratament pentru mielopatie de col uterin este de decompresie chirurgicala (alinarea chirurgical presiunea asupra maduvei spinarii). Scopul interventiei chirurgicale este de a scuti decompresia presiuni asupra maduvei spinarii si a preveni deteriorarea în continuare a maduvi spinarii, din pacate, nervii care sunt deja deteriorati nu se pot recupera. ...