Radiculopatie cervicală (nerv prins în zona gâtului)


Spate | Ortopedie | Radiculopatie cervicală (nerv prins în zona gâtului) (Disease)


Descriere

Radiculopatie cervicala, de asemenea, cunoscut sub numele de hernie de disc intervertebral este o disfunctie a nervului a coloanei cervicale.

Simptomele de o hernie de disc poate varia în functie de tipurile de tesut moale, care se implica. În unele cazuri, durerea este suficient de severe pentru ca esti incapabil sa se miste. Puteti avea, de asemenea, senzatie de amorteala. Durere profunda în apropierea sau deasupra omoplatul, sau durere, care se deplaseaza spre partea superioara a bratului, antebrat, degete sau pot aparea, de asemenea, si de amorteala de-a lungul umar, cot, antebrat, si degetele. Slabiciune la nivelul muschilor anumite este un alt simptom.

Cauze si factori de risc

O hernie (alunecat) disc se produce atunci când toate sau o parte a unui disc în coloanei vertebrale este fortat printr-o parte a slabit disc. Aceasta presiune asupra nervilor locuri în apropiere.

Discuri alunecat apar mai frecvent la barbati de vârsta mijlocie si mai în vârsta, de obicei dupa o activitate obositoare, extinderea gât repetitive si de rotatie, în anumite sporturi, cum ar fi înot sau tenis, poate duce la un prejudiciu mult mai insidios. Alti factori de risc includ conditiile prezente de la nastere (congenital), care afecteaza dimensiunea canalului spinal lombar.

În populatia mai tânara, radiculopatie cervicala este un rezultat al unei hernie de disc sau un traumatism acut provoaca impingement foraminala a unui nerv iese. Radiculopatie cervicala poate aparea la sportivi de la mai multe mecanisme. Aceste leziuni pot aparea de la o extensie, mecanism de indoire laterala, sau de rotatie.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul se face dupa un examen fizic, inclusiv Computer Tomograf (CT), imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) si a coloanei vertebrale de col uterin x-ray.

Primul tratament este o perioada scurta de repaus cu medicamente pentru durere, urmata de terapie fizica.

...