Glaucom acut cu unghi închis


Ochi | Oftalmologie | Glaucom acut cu unghi închis (Disease)


Glaucomul acut cu unghi inchis se produce atunci cand presiunea din interiorul ochiului creste rapid. Simptomele includ urmatoarele: durere oculara severa, greata si varsaturi, dureri de cap, vedere încetosata si / sau halouri în jurul luminilor (halouri si vedere încetosata apar deoarece corneea este umflata); fisuri abundente.

Cauze si factori de risc

Glaucomul acut cu unghi inchis se produce atunci cand presiunea din camera anterioara a ochiului creste din cauza blocarii bruste a circulatiei normale a lichidului din interiorul ochiului. Acest tip de glaucom apare atunci când unghiul de drenaj format de cornee si iris se închide sau se blocheaza. Închiderea unghiului poate sa apara în doua moduri: irisul poate fi impins inainte împotriva retelei trabeculare si irisul poate fi tras în sus împotriva retelei trabeculare. În ambele cazuri, pozitia a irisului provoaca unghiul camerei anterioare în mod normal, deschis, sa se închida.

Umorea apoasa care ar trebui sa se scurga în mod normal, din camera anterioara este prinsa în interiorul ochiului, crescând astfel presiunea intraoculara. Daca cresterea urmata de presiune este brusca, pot sa apara dureri, vedere încetosata, si greata. Afectarea nervului optic poate aparea, de asemenea, ca urmare a PIO crescute, fie într-un atac brusc, fie în episoade intermitente pe o perioada lunga de timp. Uneori, atacul poate fi cauzat de dilatarea pupilelor, eventual, în timpul unui examen oftalmologic.

Diagnostic si Tratament

Testarea pentru glaucom ar trebui sa includa masuratori ale presiunii intraoculare prin tonometrie, schimbari în marimea sau formei ochiului, examinarea unghiul camerei anterioare sau gonioscopie, si examinarea nervului optic pentru a cauta orice daune vizibile, schimbari ale aspectului si schimbarile vasculare.

Tratamentul poate include medicamente si tratament cu laser.

...