Spondiloză cervicală (osteoartrită cervicală)


Gât | Ortopedie | Spondiloză cervicală (osteoartrită cervicală) (Disease)


Descriere

Spondiloza cervicala este o afectiune caracterizata printr-o uzura anormala pe cartilajului si oase de gat numit vertebrelor cervicale. Aceste modificari mai târziu, sa contribuie la dezvoltarea osteoartritei de col uterin în articulatii ca legaturile oasele gatului.

Simptomele se dezvolta de multe ori lent in timp, dar ele pot începe sau se pot agrava brusc. Durerea poate fi usoara, sau poate fi profunda si atât de grave ca esti incapabil sa se miste. Pe lânga dureri de gat, semne si simptome de spondiloza cervicala pot include: umar, brat sau dureri in piept; senzatie de furnicaturi si întepatura în bratele, mainile, picioarele sau picioarelor; amorteala si slabiciune în brate, mâini, picioare sau picioare, lipsa de coordonare , dificultati de mers, reflexe anormale, pierderea controlului vezicii urinare sau intestinelor, sau urinare sau intestinului retentie. Spondiloza cervicala este mai frecventa cauza de disfunctie maduva spinarii la adulti in varsta.

Cauze si factori de risc

Spondiloza cervicala este cauzata de uzura cronica la nivelul coloanei cervicale. Factor de risc major este de imbatranire. Pana la varsta de 60 de ani, cele mai multe femei si barbati apar semne de spondiloza cervicala pe X-ray. Alti factori care cresc riscul de a dezvolta spondiloza sunt: a fi excesul de greutate si nu îsi exercita, având un loc de munca care necesita ridicarea grele sau o multime de îndoire si rasucire; prejudiciului gâtului trecut; chirurgie a coloanei vertebrale trecut; rupt sau a alunecat de disc, artrita severa; fracturi mici a coloanei vertebrale de la osteoporoza.

Diagnostic si Tratament

Pentru a confirma diagnosticul spondiloza cervicala includ examenul fizic, cu o coloana vertebrala printre raze X, tomografie computerizata (CT) si imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Tratamentul este de obicei conservator în natura. Terapia fizica poate fi eficace pentru restabilirea gama de miscare, flexibilitate, precum si consolidarea de baza si medicamente anti-inflamatorii controleaza durerea.

...