Tuse cronică


Piept | Pneumologie | Tuse cronică (Disease)


Descriere

Tusea este un reflex care apare ca o încercare de a elibera caile aeriene de mucus, sputa, un corp strain, sau orice alte iritanti sau blocaje.

Cauze si factori de risc

Multe tuse sunt datorate iritari cailor respiratorii de praf, fum sau o infectie virala a tractului respirator superior. Tusea este o caracteristica de bronsita, astm, pneumonie, si cancer pulmonar.

Tusea cronica este o tuse care persista. Tusea cronica nu este o boala in sine, ci mai degraba, este un simptom al unei conditii de baza. Unele cauze comune ale tusei cronica includ astmul, rinita alergica, probleme ale sinusurilor, cum ar fi infectie a sinusurilor, si reflux esofagian al continutului gastric.

Urmatoarele sunt cauze comune ale tusei cronice. Fumatul este de fapt cea mai frecventa cauza de tuse cronica. Boala de reflux gastroesofagian (GERD) se refera la reflux de acid, sau fluxul înapoi, de acidul din stomac si alte continuturi în esofag. Anumite medicamente folosite in tratarea hipertensiunii arteriale, pot provoca tusa cronica. Infectii, cum ar fi bronsita sau pneumonie poate provoca tuse acuta sau o tuse cronica. Aceste infectii pot fi cauzate de virusuri, bacterii, ciuperci sau cauze mai putin comune de tuse cronica includ alergii, tumori, sarcoidoza, insuficienta cardiaca congestiva, sau alte boli pulmonare, cum ar fi bolile obstructive cronice (BPOC), sau emfizem.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul tusei este îndreptata spre particularitatea cauzei. În scopul de a descoperi cauza, o radiografie la piept este necesara.

...