Sindromul de oboseală cronică

Cap | Neurologie | Sindromul de oboseală cronică (Disease)


descriere

Sindromul de oboseala cronica (SOC) este numele cel mai des utilizat pentru a desemna o tulburare debilitanta semnificativ medical sau de un grup de tulburari, în general, definite de oboseala persistenta insotita de alte simptome specifice. Oboseala se poate agrava cu activitatea fizica sau mentala, dar nu se amelioreaza cu odihna.

Principalul simptom al SOC este oboseala extrema (fatigabilitatea), care dureaza cel putin 6 luni si este destul de severa pentru a va tine la participarea la anumite activitati. Alte simptome includ: probleme de concentrare, stare de confuzie, dureri articulare, dar nu umflarea sau înrosirea pielii; dureri de cap, care difera de cele pe care le-au avut în trecut, iritabilitate, febra usoara, dureri musculare, slabiciune musculara, dureri în gât si a ganglionilor limfatici inflamat în gât sau sub arme.

Cauze si factori de risc

Cauza exacta a sindromului de oboseala cronica este necunoscuta, dar poate fi o combinatie de factori care afecteaza oamenii care s-au nascut cu o predispozitie pentru tulburare. Unele teorii sugereaza ca SOC se poate datora unor: infectii virale, cum ar fi virusul Epstein-Barr sau virusul herpes omului probleme-6 si virusi de leucemie mouse-ul, inflamatii la nivelul sistemului nervos, sistemului imunitar si dezechilibre hormonale. Varsta, boli anterioare, stres, genetica si factorii de mediu, de asemenea, pot juca un rol în dezvoltarea acestui sindrom.

Posibile complicatii ale sindromului de oboseala cronica includ: depresie, izolare sociala, restrictiile de la stilul de viata si cresterea absentelor de lucru.

Diagnostic si Tratament

Momentan nu sunt anomalii caracteristice de laborator pentru a diagnostica SOC, astfel de testare este utilizata pentru a exclude alte cauze posibile pentru simptome. Nu exista în prezent nici un remediu pentru SOC, scopul tratamentului este de a ameliora simptomele.

Medicamente cum ar fi pastile antidepresive si de somn sunt prescrise, de asemenea, si terapia in reducerea stresului.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».