Rinită cronică


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Rinită cronică (Disease)


descriere

Rinita cronica este o conditie Orthoinolaringologica, implica inflamatia cronica a nasului. Atrofia mucoasei nazale, inclusiv a glandelor, oasele turbinate si elementele nervoase care aprovizioneaza nasul pot sa apara uneori.

Exista mai multe forme de rinita cronica: rinita cronica hipertrofica simpla, rinite cronice, rinite atrofice uscate, rinita, rinita caseosa, rinita alergica si rinita indusa de consumul de droguri.

Persoanele cu rinita cronica pot avea congestie nazala sau a sinusurilor, care pot persista timp de cateva saptamani sau mai mult. Congestia poate duce la dificultati de odihna si somn. Alte simptome sunt: dificultati de respiratie, în special atunci când situata în jos sau în timp ce efectueaza de sport sau activitate fizica si chiar astm, mâncarime frecvente sau persistente; cantitate excesiva de mucus în gât, care este, de asemenea, mentionat ca flegma, durere la inghitire si o durere în gât; dureri de urechi, nas care curge.

Cauze si factori de risc

Expunerea la alergeni perene, cum ar fi matreata animale de companie sau acarienii intr-o casa, medicamente cum ar fi beta-blocante, de conversie a angiotensinei, inhibitori ai enzimei de contraceptive orale si nonsteroidal medicamente anti-inflamatorii, substante aeropurtate - poluarea aerului, praf, fum si, raspunsul anormal hipersensibilitate la stimuli de orice fel, cum ar fi aer uscat, parfumuri, produse alimentare picant, animale si chimicale pot provoca rinita cronica.

Diagnostic si Tratament

Daca curge nasul este cauzata de o infectie virala (gripa, infectii ale tractului respirator superior), tratamentul este: odihna, consumul crescut de fluide si folosirea unui vaporizator. si daca curgerea nasului este cauzata de o infectie bacteriana (sinusitis. . . ) antibioticele sunt utile. Purificatoare de aer si alergeni pot preveni sau ameliora secretii nazale din cauza alergiilor sau rinitei alergice. ...