Leziuni acute ale măduvei spinării


Pelvis/Bazin | Urologie | Leziuni acute ale măduvei spinării (Disease)


descriere

O leziune a coloanei vertebrale (SCI) se refera la ranirea maduvi spinarii, care este cauzata de un traumatism în loc de boala. Leziunile acute ale maduvi spinarii apar dupa o leziune traumatica, care poate duce la o vânataie, numita, de asemenea, o contuzie, o rupere partiala, sau o rupere completa, numita sectionarea în maduva spinarii. SCI este o cauza comuna de invaliditate permanenta si deces la copii si adulti.

Aceste simptome de leziuni ale coloanei vertebrale depind în cazul în care maduva spinarii este ranita si daca este sau nu un prejudiciu este completa sau incompleta. În leziuni incomplete, pacientii au o anumita functie ramasa din trupurile lor sub nivelul de leziuni, în timp ce în leziuni complete de ei nu au nici o functie sub nivelul de ranire.

Cauze si factori de risc

Exista mai multe cauze ale SIC. Cele mai comune leziuni apar atunci cand zona coloanei vertebrale sau a gâtului este îndoita sau comprimata, la fel ca în urmatoarele: leziuni congenitale, care afecteaza de obicei, maduva spinarii in zona gatului, caderi, accidente de autovehicule (automobile, motociclete, si de a fi afectate ca pieton); leziuni sportive, accidente de conducere; violenta (Pusca sau rani prin înjunghiere); infectii care formeaza un abces pe maduva spinarii. SIC pot fi, de asemenea, de origine non-traumatica, ca si în cazuri de cancer, infectii, boli de disc intervertebral, leziuni vertebrale si a coloanei vertebrale boli vasculare cablu.

Diagnostic si Tratament

Testele de diagnostic pot include: teste de sange, raze X, scanare tomografica computerizata (de asemenea, numit un CT sau scanare CAT) si imagistica prin rezonanta magnetica (IRM).

Tratament specific pentru o rana acuta maduvi spinarii va fi stabilit de catre medic pe baza: varstei, stari generale de sanatate si istoricul medical; gradul de SCI, tipul de SCI, toleranta pentru anumite medicamente, proceduri sau terapii. ...