Supradoză de cocaină


Piept | Medicină de urgență | Supradoză de cocaină (Disease)


Descriere

Cocaina este un alcaloid tropane cristalin, care este preparat din frunzele plantei coca. Cocaina este un stimulent puternic pentru sistemul nervos, cu efecte care pot dura de la 15-30 de minute la o ora, în functie de modul de administrare.

De semne si simptome ale supradozajului legate de cocaina sunt efectele psihologice si efectul stimulent al drogului. Semnele clasice sunt tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala), cu un puls rapid (tahicardie) si o rata crescuta a respiratiei (tahipnee). Acest lucru se întâmpla cu agitatie, confuzie, iritabilitate, transpiratii, si hipertermie (cresterea temperaturii). Cocaina este, de asemenea, extrem de pirogena, deoarece stimularea si cresterea activitatii musculare provoaca producerea de caldura mai mare. Pierderea de caldura este inhibata de vasoconstrictie intensa. Uneori, pot aparea convulsii. Anxietate, paranoia si nelinistea sunt, de asemenea, frecvente. Accidentul vascular cerebral, convulsii, febra, infectii, insuficienta renala, hepatita, pneumonie, tromboflebita (coagulare a venelor), si a HIV sunt alte complicatii potentiale ale consumului de cocaina si de cocaina supradozaj.

Cauze si factori de risc

Intoxicatia cu cocaina se refera la efectele imediate ale cocainei asupra organismului. Desi intoxicatia cu cocaina si dependenta de cocaina pot fi prezente în acelasi individ, pe care îl prezinta cu seturi diferite de simptome. Supradozajul de cocaina se poate prezenta, de asemenea, ca un atac de cord cu dureri în piept.

Diagnostic si Tratament

Supradozajul de cocaina este tratat ca o urgenta medicala. Tratamentul consta adesea din administrarea unui agent de sedare benzodiazepinele, cum ar fi diazepamul (Valium), pentru a reduce frecventa cardiaca si tensiunea arteriala ridicata, dar aici nu este un antidot oficial aprobat specific pentru supradozajul de cocaina.

...