Răceală comună (infecţie a tractului respirator)


Abdomen | Medicină generală | Răceală comună (infecţie a tractului respirator) (Disease)


Raceala este medical mentionata ca o infectie virala a tractului respirator superior. Simptomele racelii pot include dureri in gat, tuse, secretii nazale, congestie nazala si stranut.

Tractul respirator superior este format din sinusuri, pasaje nazale, faringe si laringe. Aceste structuri directioneaza aerul pe care il respiram de la exterior spre trahee si in cele din urma la plamani care realizeaza ciclul respiratiei. O infectie a tractului respirator superior, sau, de asemenea, numita o infectie respiratorie superioara, este un proces infectios al oricarei structuri ale cailor respiratorii superioare.

Infectiile acute ale tractului respirator includ rinita, faringita / amigdalita si laringita adesea mentionate ca o raceala comuna, si complicatiile acestora pot include: sinuzita, infectii ale urechii si, uneori, bronsita (desi bronhiile sunt clasificate de obicei ca parte a tractului respirator inferior. ) Simptomele deo bicei includ rinoree, tuse, dureri de cap, dureri in gat, congestie nazala, febra de grad scazut, presiune faciala si stranut. Debutul simptomelor, de obicei, incepe la 1-3 zile de la expunere. Boala dureaza de obicei 7-10 zile.

Cauze si factori de risc

Raceala poate fi cauza de un numar de diferite tipuri de virusuri fiind, de asemenea, o boala contagioasa auto-limitata. Au fost izolate peste 200 de virusuri diferite. Virusul cel mai comun este numit rhinovirus. Alte virusuri includ virusul parainfluenza, coronavirus, adenovirus, enterovirus, si virusul sincitial respirator.

Gripa este o boala sistemica mai severa, care implica de obicei nivelul tractului respirator superior. Gripa este o cauza relativ mai putin frecvente de boli asemanatoare gripei.

Infectii ale cailor respiratorii superioare sunt mai frecvente toamna si lunile de iarna, din septembrie pana in martie, dar de pot aparea in orice moment. Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca acestea sunt de obicei luni de scoala, atunci cand copiii si adolescentii petrec mult timp in grupuri si in interiorul usilor inchise. In plus, multe virusuri de infectii respiratorii superioare prospere in umiditatea scazuta a iernii.

Diagnostic si Tratament

Istoricul si examenul fizic vor fi efectuate. Razele X la piept sunt efectuate pentru a exclude pneumonia. Tratamentul include: medicamente pentru febra (acetaminofen, ibuprofen), antihistaminice pentru curgerea nasului excesiva, si fluide orale pentru a inversa deshidratare. ...