Sindromul dureros complex regional


Braț | Neurologie | Sindromul dureros complex regional (Disease)


Sindromul complex de durere regionala (CRPS) este o tulburare nervoasa mai putin frecventa. Aceasta este cauza e durere intensa, de obicei, în brate, mâini, picioare sau picioare. Aceasta se întâmpla dupa o accidentare, fie la un nerv sau la tesutul din zona afectata.

Odihna si timpul pot face doar rau.

Simptomele pot varia de la usoare la severe si pot dura luni sau ani. Cauza CRPS nu este clara, dar tratamentul are scopul de a ameliora simptomele si de a restabili functia membrului (miscare si activitate). Cei mai multi oameni se vindeca complet, dar conditia poate reaparea si pentru un grup mic de persoane cu CRPS, simptomele pot fi severe si persista de ani de zile. CRPS este folosit pentru a fi cunoscut sub numele de distrofie simpatica reflexa (RSD).

Simptomele de CRPS pot include:

(1) durere Arderea în brat, mâna, picior sau picior

(2) Durere ca schimbarile în intensitate, dar de multe ori se simte mult mai rau decât ar putea fi de asteptat

(3) Modificarile aduse pielii, parului si unghiilor pe membrul afectat

(4) Spasme

(5) Rigiditatea

(6) Pierderea controlului motorului fin

(7) membrul afectat este mai cald sau mai rece decât nivelul membrelor afectate

(8) membrul afectat este mai umed sau mai uscat fata de nivelul membrelor afectate.

Cauze si factori de risc

Medicii nu sunt siguri ce cauzeaza aceasta. Aceasta este o boala cronica progresiva caracterizata prin durere severa, inflamatie si modificari ale pielii. Ea afecteaza de multe ori un brat sau un picior si se pot raspândi la o alta parte a corpului si este asociat cu dereglari ale sistemului nervos autonom care rezulta în pierderi functionale multiple, depreciere si handicap.

CRPS poate lovi la orice varsta, dar vârsta medie la stabilirea diagnosticului este de 42. CRPS a fost diagnosticat la copii ca tineri ca 2 ani. Aceasta afecteaza atât barbatii, cât si femeile, cu toate acestea, este de 3 ori CRPS mai frecventa la femei decât la barbati.

Diagnostic si Tratament

Desi tratamentul este adesea nesatisfacator, terapia multimodala precoce poate provoca îmbunatatire dramatica sau remitere a sindromului la unii pacienti.

...