Insuficienţă cardiacă congestivă (ICC)


Piept | Cardiologie | Insuficienţă cardiacă congestivă (ICC) (Disease)


Insuficienta cardiaca congestiva, de asemenea, cunoscut sub numele insuficienta cardiaca, este o boala complexa si serioasa, in care muschiul inimii a fost deteriorat sau are de lucrat prea mult din cauza bolilor de inima si altor afectiuni, cum ar fi obezitatea. Desi inima continua sa bata, muschiul inimii deteriorate este prea slab pentru a pompa destul de eficient sangele bogat in oxigen la si de la corp, care conduce la congestionare in plamani si alte tesuturi ale corpului si pune viata in pericol

Insuficienta cardiaca este adesea clasificata fie ca sistolica sau diastolica.

(1) insuficienta cardiaca sistolica inseamna ca muschiul cardiac nu poate pompa, sau scoate, sangele din inima foarte bine.

(2) insuficienta cardiaca diastolica se refera la incapacitatea camerei de pompare sa se umple cu sange.

Factorii majori care contribuie la boli coronariene includ: obezitatea, o dieta bogata in grasimi saturate si colesterol, presiune arteriala, diabet zaharat, fumat, sedentarism.

Simptomele de insuficienta cardiaca congestiva includ:

(1) lipsa de aer in timpul activitatii

(2) Respiratie in repaus sau in timpul exercitiului

(3) oboseala musculara, oboseala

(4) Umflarea gleznelor sau picioarelor

(5) Umflarea abdomenului

(6) tuse inexplicabila si respiratie suieratoare.

Cauze si factori de risc

Insuficienta cardiaca congestiva este prezenta atunci cand inima nu poate pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului. Camerele slabite permit sangelui sa ajunga in interiorul venelor cardiace si in apropiere. Acest lucru declanseaza retentia de lichide, in special in plamani, picioare si abdomen.

Insuficienta cardiaca pe partea stanga rezulta in lichidu in plamani, cauzand edem pulmonar si probleme de respiratie, si insuficienta cardiaca dreapta produce lichid la nivelul picioarelor (edem) si la nivelul abdomenului (ascita). Insuficienta cardiaca congestiva (ICC) poate avea mai multe cauze, cele mai frecvente fiind presiunea arteriala crescua (hipertensiune arteriala), atacuri de cord, infectii virale inimii (miocardita), defecte cardiace congenitale, boli valvular. Pacientii cu ICC cunoscuta pot experimenta agravarea simptomelor in cazul in care mananca prea multa sare, inceteaza sa ia medicamentele sau au alte boli co-existente, cum ar fi pneumonia.

Diagnostic si Tratament

O ecocardiografie este de cele mai multe ori cel mai bun test pentru a diagnostica si monitoriza cazul dumneavoastra de insuficienta cardiaca. Medicul o va folosi pentru a ghida tratamentul pacientului. Un pacient cu insuficienta cardiaca va fi monitorizat indeaproape de catre medil. Mai multe medicamente sun disponibile in tratamentul insuficientei cardiace.

...