Contuzie a unghiei


Mâini | Medicină generală | Contuzie a unghiei (Disease)


Un pacient cu o contuzie la deget are o vanataie la nivelul tesuturilor moi ale degetului. O contuzie este o colectie de sange care se formeaza atunci cand vasele de sange sunt deteriorate, de obicei, din cauza unei accidentari. O vanataie este cel mai comun tip de contuzie. Sangele care patrunde in tesutul de sub piele reprezinta culoarea unei vanatai. Un traumatism la nivelul degetului poate duce la durere si umflarea unghiilor si degetului. Daca nu se dezvolta sange sub unghie prejudiciul este numit o contuzie a unghiei.

Contuzia la unghii poate fi foarte dureroasa, deoarece unghia limiteaza capacitatea tesuturilor de a se umfla. In cazul in care trauma este severa, unghia poate pica de pe patul unghial sau poatet sa nu mai fie intacta.

Simptomele comune ale unei contuzii la deget includ durere, umflare, sensibilitate, vanatai, si o colectie de sange sub unghie. Umflarea poate sa apara cu alte simptome, inclusiv: modificari de culoare sau alte vanatai, frisoane, oboseala, febra, noduli sau umflaturi de-a lungul degetului, amorteala sau furnicaturi la compresia nervului, zone dureroase.

Cauze si factori de risc

Un deget umflat poate fi din cauza unei accidentari sau traumatism, infectii, boli inflamatorii, precum si alte procese anormale. In unele cazuri, un deget umflat este un simptom al unei afectiuni grave, care ar trebui sa fie evaluate imediat intr-un cadru de urgenta, cum ar fi un os rupt sau infectii bacteriene.

Diagnostic si Tratament

Sunt efectuate istoricul si examenul fizic. Razele X se pot face pentru a identifica o fractura asociat. Simptomele sunt tratate cu medicamente anti-inflamatorii nonsteroidale si / sau medicamente pentru durere, cum ar fi acetaminofen.

...