Boală coronariană


Piept | Cardiologie | Boală coronariană (Disease)


Boala coronariana este un termen comun pentru acumularea de placi de aterom in arterele inimii, care ar putea duce la atac de cord.

Coronarografia este metoda cea mai precisa (de asemenea, cunoscut sub numele de standardul de aur), pentru evaluarea si definirea bolii coronariene. Angiografia coronariana este o tehnica utilizata pentru a identifica locatia exacta si severitatea de boala coronariana.

Cauze si factori de risc

Cu boala coronariana, placa creste la inceput in arterele coronare pâna cand fluxul de sange al muschiului inimii este limitata. Acest lucru este, de asemenea, numit ischemie. Aceasta poate fi cronica, cauzate de îngustarea arterei coronare si limitarea alimentarii cu sange la o parte din muschi.

Diagnostic si Tratament

Angiografia coronariana se face de obicei împreuna cu cateterism cardiac.

Angiografia coronariana este efectuata cu utilizarea de anestezie locala si sedare intravenoasa, si nu este, în general, este teribil de incomod. Procedura dureaza aproximativ 20-30 de minute. Dupa procedura, cateterul este îndepartat si artera din picior sau brat se sutureaza, sigilat, sau sunt tratate cu compresie manuala pentru a preveni hemoragia. Exista un risc foarte mic de complicatii grave de la angiografia coronariana, deoarece este un test invaziv, dar în mâinile unui medic cu experienta, acest risc este destul de mic.

...