Abuz de medicamente pentru tuse


Gât | Medicină generală | Abuz de medicamente pentru tuse (Disease)


Descriere

DXM (principalul ingredient de abuz în medicamentele pentru tuse) produsele sunt eficiente la suprimarea tusei si sunt sigur de utilizat în cazul în care acestea sunt utilizate dupa instructiunile de pe eticheta, nu are efecte secundare când este utilizat în doze mici, de obicei, doze de-mg 10 - 20 la fiecare patru pâna la sase ore, sau 30 mg la fiecare sase pâna la opt ore.

Atunci când sunt luate în cantitati mari foarte mari, DXM produce halucinatii, o constientizare distorsionata, perceptia timpului si modificare si daca sunt luate împreuna cu medicamente-chiar si alte medicamente OTC, cum ar fi acetaminofen alte-combinatii poate provoca leziuni hepatice, atac de cord, accident vascular cerebral sau deces.

Efectele DXM au fost comparate cu PCP (fenciclidina) si anestezic ketamina. Toate cele trei sunt numite substante disociative: La doze mari, acestea dau un sentiment consumatorului ca nu este în propriul corp. DXM produce, de asemenea, halucinatii. Efectele pot dura pâna la sase ore, dar pot varia, în functie de cât de mult este luat DXM si ce alte medicamente sau substante chimice sunt luate împreuna cu DXM.

Cele mai comune simptome ale abuzului medicamentului de tuse sunt: confuzie, vedere încetosata, ameteli, paranoia, transpiratie excesiva, vorbire neclara, greata, varsaturi, lesin, batai rapide ale inimii, senzatie de amorteala, convulsii, moarte.

Cauze si factori de risc

Abuzul de medicamente de tuse este din ce în ce mai mult si mai frecvente, în special în rândul adolescentilor. Informatii de pe internet permite consumatorilor sa stie ce medicamente sunt cele mai eficiente pentru producerea unei halucinatii si cât de mult sa consume. Un ingredient comun în mai multe remedii de tuse si raceala au devenit o substanta populara pentru adolescenti sa abuzeze, ingredientul principal al abuzului este de DXM dextrometorfan. Acest medicament este usor disponibil pentru a cumpara in multe farmacii. Abuzul provoaca halucinatii, pierderea controlului motor, si senzatia ca iti parasesti corpul, desi intoxicatii severe pot duce la deces.

Diagnostic si Tratament

Mai multe examene sunt efectuate în caz de abuz de mediamente de tuse, cum ar fi istoria si examene fizice. Alte teste vor fi facute pentru a exclude alte cauze posibile ale statusului mental alterat.

Tratamentul va depinde de simptome si cuprinde: sustinerea functiilor vitale cu fluide intravenoase, prevenind pacientul de la a se rani, sedare, si medicamente anti-sechestru. Unele cazuri mai severe pot necesita ventilatie artificiala, cu un tub de respiratie.

...