Tulburare de ajustare (anxietate, depresie)


Cap | Psihiatrie | Tulburare de ajustare (anxietate, depresie) (Disease)


Descriere

Anxietatea este o conditie psihologica cu componente cognitive, somatice, emotionale, comportamentale. Anxietatea este considerata a fi o reactie normala la un factor de stres. Anxietatea are mai multe forme: fobie, anxietate sociala, obsesiv-compulsive, si stres post-traumatic.

Aceste simptome fizice care sunt asociate cu anxietatea sunt: palpitatii, dureri în piept, o senzatie de apasare în piept, si o tendinta de a hiperventilare. Tensiunea musculara duce la dureri de cap si dureri de spate. Gura uscata, balonara, diarea, greata, si dificultata la înghitire sunt simptome gastro-intestinale. Alte simptome includ transpiratia, paloarea, ameteala, si o nevoie frecventa de a urina sau defeca.

Efectele emotionale de anxietate includ sentimente de retinere sau de teama, probleme de concentrare, iritabilitate, neliniste, senzatie de tensiune si nervozitate, anticipând ce e mai rau, vizionarea si de asteptare pentru semne de pericol, si, simtindu-se ca mintea ta a plecat in gol, precum cosmaruri, obsesii despre senzatii, de deja-vu si sentimentul ca totul este înfricosator.

Efectele cognitive ale anxietatii pot duce la gânduri despre pericole, cum ar fi frica de moarte. Alte temeri pot fi dureri în piept ca sunt un atac de cord mortal sau ca durerile de fotografiere în cap sunt cauzate de o tumoare sau anevrism.

Efectele comportamentale ale anxietatii includ retragerea de la situatii care au provocat anxietate în trecut. Efectele emotionale de anxietate includ sentimente de retinere sau de teama, probleme de concentrare, iritabilitate, neliniste, senzatie de tensionata si nervos, anticipând cel mai rau, vizionarea si de asteptare pentru semne de pericol, si, simtindu-se ca mintea ta a plecat gol, precum cosmaruri, obsesii despre senzatii, de deja-vu si sentimentul ca totul este înfricosator.

Cauze si factori de risc

Un stres este, în general, un eveniment de natura grava, neobisnuit ca un individ sau un grup de indivizi experienta. Factorii de stres care cauzeaza tulburari de ajustare pot fi extrem de traumatizante sau relativ minore, cum ar fi pierderea de o prietenei / prietenului,o nota proasta, sau trecerea intr-un nou cartier. Se crede ca mai cronice sau recurente stres, mai probabil este de a produce o tulburare. Caracterului obiectiv al stres, cu toate acestea, este de o importanta secundara. Link-ul de stres , cel mai important pentru potentialul patogen este perceptia lor de catre pacient ca stresante.

Diversi factori au fost gasiti pentru a fi mai asociati cu un diagnostic de Alzheimer decât Axei I ALTE tulburari, inclusiv: varsta mai tanara, mai multe probleme psihosociale si de mediu identificate, cresterea comportamentului suicidar, mai putin frecvente antecedente psihiatrice.

Diagnostic si Tratament

Atunci când anxietatea devine excesiva, acesta poate cadea sub clasificarea o tulburare de anxietate sau de o al...