Sindromul tunelului cubital


Braț | Ortopedie | Sindromul tunelului cubital (Disease)


Descriere

În calea sa spre mâna nervul ulnar trece printr-un canal osos din cot.

Urmatoarele sunt cele mai comune simptome ale sindromului de tunel cubital. Cu toate acestea, fiecare individ poate avea simptome diferite. Simptomele pot include:

(1) Amorteala în mâna si / sau degetul mic si inelar

(2) Dureri de mana

(3) De asemenea poate aparea neîndemânare a bratului si durere in cot

(4) Neîndemânare a mâinii si a degetul mare din cauza slabiciune musculara.

Aceste simptome se înrautatesc cu îndoirea cotului.

Simptomele sindromului de tunel cubital se pot asemana cu alte conditii medicale sau probleme, inclusiv epicondilita mediala (cotul jucatorului de golf).

In plus pentru un istoric medical complet si examinarea fizica, procedurile de diagnostic pentru sindromul de tunel cubital pot include urmatoarele:

(1) Test de conductie nervos. Un test pentru a determina cat de rapid calatoreste un semnal dealungul nervului pentru a detecta o comprimare sau constrictie.

(2) Electromiograma (EMG). Un test pentru a evalua functiile nervoase si musculare; Tratament eficient, în general, necesita rezolvarea cauzei. Terapia initiala conservatoare include pozitii de identificare si activitati care agraveaza simptomele.

[3] De exemplu, în cazul în care persoana prezinta simptome atunci cand tine telefonul la ureche,iar apoi utilizarea un set de casti de telefon, va oferi ajutor imediat simptomatic si reduce riscul de deteriorare în continuare si inflamatie a nervului.

Cauze si factori de risc

O persoana care sufera de sindromul de tunel cubital are iritare a nervului ulnar in cot, ceea ce poate duce la amorteala sau slabiciune mâinii. Sindromul de tunel cubital este aproape întotdeauna cauzat de o accidentare. Cauzele comune includ un prejudiciu la locul de munca, fractura la cot, si o accidentare in sport.

Diagnostic si Tratament

Terapie ocupationala, terapia fizica si chiropractic pot oferi de multe ori calmare. Tratamentul chirurgical poate fi necesar pentru unele cauze, cum ar fi sindromul de evacuare toracice.

...