SIDA sau virusul imunodeficienţei umane (HIV)


General sau altele | - Altele | SIDA sau virusul imunodeficienţei umane (HIV) (Disease)


Descriere

HIV / SIDA este o infectie pe termen lung, care a plecat de la rezultate netratate, in imunitatea redusa la alte infectii.

HIV este o boala cu transmitere sexuala. Acesta poate fi, de asemenea, raspândita prin contact cu sange infectat, sau de la mama la copil în timpul sarcinii, nasterii sau alaptarii.

Odata ce sistemul imunitar slabeste, o persoana infectata cu HIV poate dezvolta urmatoarele simptome: lipsa de energie, pierderea in greutate, febra si transpiratii dese, infectii persistente sau frecvente de drojdie, eruptii cutanate sau a pielii persistente fulg, pe termen scurt, pierderi de memorie, gura, rani genitale, anale sau de la infectii herpes, convulsii si lipsa de coordonare, diaree severa si persistenta, greata, crampe abdominale, varsaturi si, coma.

Cauze si factori de risc

Oamenii care folosesc droguri intravenoase si ace reutilizarete sunt contaminate cu virusul si sunt la risc ridicat de infectare. Virusul poate fi transmis prin transplant de organe sau transfuzii de sânge, dar în tarile dezvoltate, screening-ul de rutina de sânge, organe, tesuturi si pentru HIV a facut riscul de infectare prin aceste rute extrem de scazut.

Aceasta poate dura ani de zile inainte de HIV si slabeste sistemul imunitar, pâna la punctul ca aveti SIDA. Infectia cu HIV nu se poate transmite prin contact de zi cu zi, cum ar fi tremura mainile, sau prin tuse sau stranuta. Nu exista nici un risc pentru sanatatea celor care lucreaza sau locuiesc cu o persoana infectata.

Diagnostic si Tratament

În acest moment, nu exista nici un leac pentru SIDA, dar medicamente sunt eficiente in lupta impotriva HIV si a complicatiilor sale. Tratamentele sunt proiectate pentru a reduce HIV în organismul dumneavoastra, pastrand sistemul imunitar cât mai sanatos posibil si reduce complicatiile ce s-ar putea dezvolta.

...