Matreaţă


Piele | Dermatologie | Matreaţă (Disease)


descriere

Matreata, de asemenea, cunoscuta sub numele de dermatita seboreica, este o stare inflamatorie care se formeaza pe zonele uleioase ale pielii, cel mai probabil pe scalp sau în interiorul urechii. Rezultatele inflamatiei in solzi fulgi care variaza în culori de la alb la galben. La sugari, aceasta conditie se numeste capac leagan.

Matreata este o afectiune cronica, pe tot parcursul vietii, care este de obicei usor de gestionat, cu un tratament in curs de desfasurare si poate disparea complet între eruptii. Desi aceasta poate provoca jena sau stres social, în unele cazuri, nu este contagioasa si este rareori severa.

O persoana poate avea fluctuatii în simptome matreata, cu perioade lungi de timp inactiv între eruptii. Simptomele din timpul eruptiei, de obicei, includ:

(1) exfoliere a pielii chimica, alba,

(2) senzatie de mâncarime a pielii

(3) scari galbene,Grase, care au aderat de piele

(4) Placa (zona larga, a invocat din piele)

(5) roseata, caldura sau umflare

(6) Leziunile cutanate (orice tesut anormala a pielii)

Cauze si factori de risc

O persoana cu matreata are fulgi de piele vizibile în par, care este varsat de la nivelul scalpului. O ciuperca este prezenta in mod normal pe piele a scalpului. Ocazional, ciuperca se hraneste cu uleiuri de la nivelul scalpului si creste de sub control. Acest lucru face ca varsare de celulele pielii pe suprafata scalpului.

Pielea strange in grupuri impreuna pentru a forma celule fulgi albi.

Matreata este o afectiune comuna care afecteaza scalpul aproape jumatate din populatia la vârsta post-pubertate si de orice sex si etnie. Aceasta cauzeaza adesea prurit. Acesta a fost bine stabilit faptul ca keratinocitelor joaca un rol-cheie în exprimarea si generarea de reactii imunologice in timpul formarii matretii. Severitatea de matreata poate fluctua cu sezonul asa cum de multe ori se agraveaza in timpul iernii.

Diagnostic si Tratament

Exfoliere si uscaciune pot fi tratate cu medicamente sau sampoane pentru matreata. Sampoanele sau lotiunile care contin seleniu, ketoconazol, sau corticosteroizi pot fi prescrise pentru cazurile severe. ...