Tenosinovită de Quervain


Laba piciorului | - Altele | Tenosinovită de Quervain (Disease)


Un pacient care sufera de tenosinovita de Quervain are inflamatie a tendoanelor degetului mare. Inflamatia apare in doua tendoane: muschilor abductor lung si extensor scurt ai policelui.

Tenosinovita de Quervain de obicei este asociata cu durere, atunci cand degetul mare este pliat peste palma si degetele sunt flectate pe degetul mare cand mana este trasa la distanta de zona de incheietura mainii implicate. Acest lucru este, de asemenea, mentionat ca semn Finklestein.

Simptomele de tenosinovita de Quervain includ durere a degetului, dureri de mana, dureri la incheietura mainii, si sensibilitate in zona in care degetul mare se alatura incheieturii mainii. Alte simptome includ dureri in timpul extinderii degetului mare si umflarea mainii in zona in care degetul mare se alatura incheieturii.

Cauze si factori de risc

Tenosinovita de Quervain este cauzata de suprasolicitarea tendoanelor care misca degetul mare, ceea ce duce la iritatii si inflamatii.

Tenosinovita este inflamatie a mucoasei de la nivelul tecii tendonului, care delimiteaza tendoanele. Teaca tendonului este, de obicei, zona care se inflameaza, dar atat teaca cat si tendonul pot deveni inflamate simultan. Cauza este adesea necunoscuta, dar, de obicei, tulpina, suprasolicitarea, vatamare, sau exercitarea excesiva ar putea fi implicate. Tendinita poate fi, de asemenea, legata de boala (de exemplu, diabet zaharat sau artrita reumatoida).

Diagnostic si Tratament

Testul Finkelstein este utilizat pentru a diagnostica sindromul de Quervain la persoanele care au dureri de incheietura mainii.

Tratamentul poate include atele, medicamente anti-inflamatorii nonsteroidale, acetaminofen, sau injectarea in teaca tendonului cu cortizon. Daca simptomele persista, chirurgia poate fi necesara.

...