Boală degenerativă de disc


Partea inferioară a spatelui | Ortopedie | Boală degenerativă de disc (Disease)


Degenerarea discului intervertebral, de asemenea, cunoscut sub numele de boala degenerativa a discului coloanei vertebrale, este o conditie care poate fi dureroasa si poate afecta foarte mult calitatea vietii. In timp ce degenerarea discului este o parte normala a imbatranirii si pentru cei mai multi oameni nu este o problema, pentru anumite persoane un disc degenerat poate provoca durere cronica severa constanta.

Cauze si factori de risc

Pe masura ce imbatranim, continutul de apa si proteine de cartilaj de modificari ale formei corpului. Aceasta schimbare rezultate mai slabe in, mai fragil, si cartilaje subtire. Deoarece atat discurile si a articulatiilor care stiva vertebrele (fateta articulatiilor) sunt partial compuse din cartilaj, aceste zone sunt supuse uzurii in timp (modificari degenerative). Deteriorarea treptata a discului dintre vertebre este mentionata ca boala degenerativa a discului. Uzura cartilajului fateta si modificarile osoase ale articulatiei adiacente este mentionata ca boala degenerativa fateta comuna osteoartritei sau a coloanei vertebrale. Trauma la nivelul coloanei vertebrale poate duce, de asemenea, la boli degenerative de disc.

Cu boala simptomatica degenerative de disc, durerile lombare cronice, uneori, radiaza la solduri, sau daca exista durere in fese sau coapse in timpul mersului pe jos, furnicaturi sau slabiciune sporadice prin genunchi pot fi, de asemenea, evidente. Durerea similara poate fi simtita sau poate creste in stat, indoire, ridicare, si rasucirea. Durerile de gat cronice pot fi, de asemenea, cauzate in partea superioara a coloanei vertebrale, cu dureri radiante la umeri, brate si maini.

Diagnostic si Tratament

Boala degenerativa a discului este diagnosticata cu o anamneza si examenul fizic. Testele imagistice pot fi considerate in cazul in care simptomele apar dupa o accidentare, leziuni suspecte ale nervilor, sau istoricul medical al pacientului sugereaza conditiile care ar putea afecta nivelul coloanei vertebrale.

Pentru a calma durerea, gheata sau caldura ar trebui sa fie pusa pe zona afectata si acetaminofen sau medicamente nonsteroidal anti-inflamatorii, inclusiv aspirina, ibuprofen, naproxen sau pot fi utilizate. Aspirina ar trebui sa fie evitata de catre persoane mai tinere de 20 de ani, din cauza riscului de sindrom Reye.

...