Abces dentar (colecţie de puroi)


Gura | Odontologie | Abces dentar (colecţie de puroi) (Disease)


Un abces dentar este o infectie a capului sau gatului, care începe ca o infectie dentara. Abcesele dentare sunt adesea dureroase si pline cu puroi. Infectia poate proveni ca urmare a igienei dentare deficitare, o leziune la gura, sau conditiile medicale care afecteaza sistemul imunitar.

Durerea este continua si poate fi descrisa ca si exterem de chinuitoare. Presiunea sau caldura pe dinte pot induce dureri extreme. Umflatura poate fi prezenta labaza dintilor, gingiei sau obrazului, si pot fi atenuate prin aplicarea pachete de gheata.

Cauze si factori de risc

O persoana cu un abces dentar are o colectie de puroi în apropierea unui dinte, cauzata de o infectie bacteriana. Infectiile dentare sunt de obicei cauzate de bacterii prezente in mod normal gura în numar controlat. Un abces dentar este mai frecventa la cei cu carii dentare si a boli parodontale.

Un abces dentar poate fi o afectiune grava, deoarece infectia, în special atunci când este lasata netratata, se poate raspandi si cauza complicatii grave. Raspândirea infectiei prin extindere locala sau prin fluxul sanguin poate duce la infectii grave ale osul maxilar, creierului, valvei cardiace, sau plamani. De aceea, un abces dentar ar trebui sa fie tratat imediat de catre un medic sau stomatolog.

Diagnostic si Tratament

Un abces dentar ar trebui sa fie tratat imediat de catre un medic sau stomatolog. Un abces poate fi acut nedureros, dar totusi cu o umflatura prezenta pe gingie. Este importanta o verificate de catre un medic stomatolog, deoarece poate deveni cronica mai târziu.

Tratarea cu succes a unui abces dentar se centreaza pe reducerea si eliminarea organismelor ofensatoare. Acest lucru poate include tratamentul cu antibiotice si drenaj. Daca dintele poate fi restaurat, tratamentul canalului radicular poate fi efectuat. Dintii ce nu pot fi salvati trebuie sa fie extrasi, urmat de chiuretajul tuturor tesuturilor moi apicale.

...