Erupţie dentară


Gura | Odontologie | Erupţie dentară (Disease)


Eruptia dentara reprezinta aparitia primilor dinti la nou-nascutii, precum si aparitia molarilor de minte in preadolescenti si adolescenti. Pericoronita este infectia si umflarea gingiilor din jurul dintilor, de obicei molarilor de minte.

Dezvoltarea dintilor primari incepe in timp ce copilul este in uter. La gestatia de aproximativ cinci saptamani, mugurii dintilor primari apar in falcile copilului. La nastere, bebelusul are un set complet de 20 de dinti primari (10 in maxilarul superior, 10 in maxilarului inferior), ascunsi in interiorul gingiilor. Dintii primari sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de dinti de copii, dinti de lapte sau dinti temporari.

Cauze si factori de risc

Termenul de eruptie se refera la ruperea dintelui prin linia gingiei. La copii, eruptia dentara este, de asemenea, numit eruptia dintilor. Calendarul de eruptia dentara difera de la un copil la altul. De exemplu, un copil poate avea primul dinte atunci cand are doar cateva luni, in timp ce un altulia poate sa nu ii de dintii pana la 12 luni sau mai mult. In timp ce calendarul poate varia, ordinea de eruptia dentara este, in general, aceeasi.

Diagnostic si Tratament

Nu este nevoie de tratament pentru eruptia dentara simpla. Acetaminofen sau si medicamente anti-inflamatorii sunt de obicei administrate. Antibioticele, daca infectia este severa, pot fi prescrise, si, uneori, dintele afectat este extras.

...