Depresie


Cap | Medicină generală | Depresie (Disease)


Depresia reprezinta o stare anormala emotionala caracterizata prin sentimente exagerate de tristete, melancolie, respingere, inutilitate, gol, si lipsa de speranta, care sunt inadecvate si disproportionate raportate la realitate.

Depresia este diferita de tristetea normala, deoarece împiedica pacientul sa functioneze în mod normal, în viata de zi cu zi. Alte semne ale depresiei includ o lipsa de energie sau de initiativa (retard psihomotor), agitatie, retragerea sociala, insomnie, scaderea poftei de mâncare si / sau o stare vegetativa. Poate aparea pierderea interesului in activitati ce odata ce au fost placute, pierderea poftei de mâncare sau supraalimentarea, probleme de concentrare, de amintire a detaliilor, sau probleme in luarea deciziilor. Aceste simptome pot deveni destul de severe pentru auto-provocarea de daune sau chiar sinucidere.

Cauze

Starea depresiva nu este neaparat o tulburare psihiatrica. Este o reactie normala la anumite evenimente de viata, un simptom al unor afectiuni medicale, precum si un efect secundar al unor tratamente medicale. Starea depresiva este, de asemenea, o caracteristica primara sau asociata al anumitor sindroame psihiatrice, cum ar fi depresia clinica. Depresia implica un set de simptome care pot dura luni de zile si, uneori ani. Aceasta nu este un semn de slabiciune personala sau o stare ce dispare voit. Persoanele cu depresie nu se pot trata sau sa isi revina de unii singuri.

Pacientii care sufera de urmatoarele simptome pot avea depresie: tristete excesiva, probleme de a adormi, dormitul excesivt, probleme de concentrare, gandurile negative, necontrolabile, lipsa poftei de mâncare, neajutorat, consumul de alcool crescut, comportament nesabuit, oboseala crescuta, gânduri ca viata nu merita traita.

Diagnostic si Tratament

Examene fizice si istoricul sunt de obicei realizate. Alte teste, cum ar CT al creierului, teste ale functiei tiroidiene sau electroliti pot fi, de asemenea, realizate.

In ceea ce prive?te tratamentul, antidepresive si psihoterapie sunt de obicei recomandate. Uneori, spitalizari psihiatrice pot fi necesare pentru simptome severe si pentru persoanele cu ganduri de sinucidere. Pacieni care nu raspund la medicamente si psihoterapie, tratamentul cu electrosocuri (ECT) poate fi o alta optiune.

...