Intoxicaţie cu alcool


Piept | Medicină de urgență | Intoxicaţie cu alcool (Disease)


Intoxicatia cu alcool sau starea de ebrietate, este o stare fiziologica care apare atunci când o persoana are un nivel ridicat de etanol (alcool) în sânge. Intoxicatia cu alcool este o problema grava si, uneori, poate fi mortala. Este o consecinta a bautului unor cantitati mari de alcool într-o perioada scurta de timp. Bautul prea mult, prea repede poate afecta respiratia, ritmul cardiac si reflexul faringian si potential duce la coma si moarte.

Simptomele intoxicatiei cu alcool includ: confuzie, stupoare, varsaturi, convulsii, respiratie lenta, mai putin de opt respiratii pe minut, respiratie neregulata, o nuanta de piele sau de culoare a pielii albastra, temperatura scazuta a corpului (hipotermie), pierderea constientei (lesin), si poate fi trezit. Spre deosebire de alimente, la care digestia poate dura ore, alcoolul este absorbit rapid de catre organism - cu mult înainte de cele mai multe alte elemente nutritive. Dar, este nevoie de mult mai mult timp pentru corpul tau pentru a scapa de alcoolul consumat.

Cauze si factori de risc

Intoxicatie acuta cu alcool este, de obicei, un rezultat al consumului compulsiv de alcool. Mai mult alcool este procesat de ficat, si este nevoie de aproximativ o ora pentru ficat pentru a procesa (metaboliza), alcool dintr-un singur pahar. Daca bei mult într-un interval scurt de timp, cantitatea de alcool în sânge (concentratiei de alcool din sânge), poate deveni periculos de mare. Acest lucru poate opri organismul dumneavoastra sa functioneze corect.

O serie de factori pot creste riscul de intoxicatii cu alcool, inclusiv: vârsta, sexul, marimea si greutatea, starea generala de sanatate, consumul de produse alimentare, consumul de droguri, nivelul de toleranta, tipul de alcool.

Diagnostic si Tratament

În plus fa?a de verificarea semnelor vizibile ?i simptomele intoxica?iei cu alcool, teste de sange pentru a verifica nivelul de alcool din sânge ?i pentru a identifica alte semne de toxicitate cu alcool, cum ar fi glicemie. Un test de urina, de asemenea, poate ajuta pentru a confirma un diagnostic de intoxicatie cu alcool.

Tratamentul intoxicatiei cu alcool implica, de obicei, tratamentul de sustinere in timp ce corpul tau se debaraseaza de alcool. Aceasta include de obicei: monitorizarea atenta, prevenirea problemelor de respiratie sau sufocare, terapie cu oxigen, fluide date printr-o vena (intravenos) pentru a preveni deshidratarea si utilizarea de tiamina si glucoza, dupa cum este necesar.

...