Diabet zaharat de tip 2


General sau altele | Endocrinologie şi Metabolism | Diabet zaharat de tip 2 (Disease)


Diabetul de tip 2 este o boala cronica. Aceasta este caracterizata prin niveluri ridicate de glucoza din sange. Diabetul de tip 2 este, de asemenea, numit diabet non-insulino-dependent. Diabetul zaharat tip 2 ofera prea multa glucoza in circulatie provocand pagube la aproape fiecare organ din corp. Diabetul zaharat de tip 2 este mai des intalnita la adulti si este mai frecvent la pacientii care sunt supraponderali. Pacientii, in general, au aproape de nivelurile normale de insulina, dar au rezistenta la insulina. Este rar pentru diabetul de tip 2 sa provoace cetoacidoza diabetica.

Simptomele clasice sunt sete in exces, urinare frecventa, si a foame constanta. Diabetul de tip 2 reprezinta aproximativ 90% din cazurile de diabet zaharat, cu restul de 10% in principal din cauza diabetului zaharat de tip 1 si diabet gestational. Simptomele diabetului de tip 2 includ: urinare frecventa, cresterea consumului de ingestie a fluidelor, cresterea poftei de mancare, greata, oboseala.

Diabetul de tip 2 afecteaza modul in care organismul proceseaza si utilizeaza carbohidratii, grasimile si proteinele. In timpul digestiei, alimentele sunt descompuse in componentele sale de baza. Ficatul proceseaza aceste substante nutritive intr-un tip de glucoza. Glucoza este combustibilul cel mai de baza pentru organism. Glucoza intra in celulele corpului cu ajutorul insulinei. Insulina este un hormon produs de pancreas. Fara insulina, glucoza nu poate trece prin peretele celular.

Cauze si factori de risc

Diabetul de tip 2 apare atunci cand celulele corpului nu reactioneaza eficient la insulina. Aceasta conditie se numeste rezistenta la insulina.

La persoanele cu rezistenta la insulina, pancreasul realizeaza primul insulina suplimentara pentru a mentine o glicemie normala. De-a lungul timpului, rezistenta organismului la insulina se inrautateste. Pancreasul nu poate tine pasul cu cererea pentru mai multa insulina si mai mult. Ca urmare, nivelul de glucoza din sange creste.

Obezitatea este considerat a fi cauza principala a diabetului de tip 2 la persoanele care sunt predispuse genetic la aceasta boala.

Diagnostic si Tratament

Nu exista nici un remediu pentru diabet zaharat. Tratamentul implica medicamente, dieta, exercitii fizice si controlul de zahar din sange si prevenirea simptomelor.

...