Retinopatie diabetică (diabet zaharat de ochi)


Ochi | Oftalmologie | Retinopatie diabetică (diabet zaharat de ochi) (Disease)


Descriere

Retinopatia diabetica este o boala de ochi care afecteaza vasele de sange ale retinei si este o complicatie a diabetului zaharat.

Exista trei tipuri principale de retinopatiei diabetice:

(1) Non-retinopatie proliferativa este o forma timpurie a bolii, în cazul în care vasele de sange ale retinei se scurge fluid sau sângerare.

(2) Edem macular este o umflare a maculei, cauzata de scurgeri de lichid din vasele de sange ale retinei. Se poate deteriora vederea centrala.

(3) retinopatie proliferativa este o forma avansata a bolii si apare atunci cand vasele de sange de la nivelul retinei dispar si sunt înlocuite de noi nave fragile care sangereaza usor, si care poate duce la o pierdere brusca a vederii.

Nu exista nici un simptom stadiu incipient de retinopatie diabetica si pierderea vederii poate sa nu apara pâna când boala este avansata.

Intarziere in stadiu simptomele retinopatiei diabetice includ: vedere încetosata, oboseala ochilor, dureri de cap.

Cauze si factori de risc

O persoana cu retinopatie diabetica are leziuni la nivelul retinei cauzate de diabet zaharat de lunga durata. Retina este de a ochiului ce filmul este de un aparat de fotografiat. Aceasta este o membrana subtire în partea din spate a ochiului, care contine celulele tija conului si de vizibilitate. Dupa primirea luminii, retina trimite mesaje la creier prin intermediul nervului optic.

Retinopatia diabetica este cea mai frecventa cauza de orbire la cei între 25 si 75 de ani. În ciuda acestor statistici de intimidare, de cercetare indica faptul ca cel putin 90% din aceste cazuri noi ar putea fi redusa daca ar exista un tratament adecvat si vigilenta si monitorizare a ochilor. A lungul timpului, retinopatie diabetica determina viziunea progresiva neclare, care pot duce la orbire. Mai este o persoana are diabet zaharat, cele mai mari sanse de sale de dezvoltare a retinopatiei diabetice.

Diagnostic si Tratament

O examinare a ochiului folosind un oftalmoscop si lampa cu fanta se va face. Oftalmolog poate lua, de asemenea, fotografii ale retinei, cu o camera speciala. Ochii sunt, în general, pentru aceste examene dilatate.

La începutul anului de control al bolii bun al glicemiei si a tensiunii arteriale este necesara pentru a preveni progresia prejudiciului. Chirurgia laser este utilizat pentru a trata formele mai avansate. Sângerare în ochi necesita o interventie chirurgicala pentru a elimina sânge.

...