Supradozaj de Diphenhydramine (Benadryl)


General sau altele | Medicină de urgență | Supradozaj de Diphenhydramine (Benadryl) (Disease)


Supradozajul de Difenhidramina (Benadryl) provoaca un sindrom anticolinergic.

Benadryl este un antihistaminic. Difenhidramina blocheaza efectele histaminei chimice in mod natural in organism. Benadryl este utilizat pentru a trata stranutul, nasul infundat, mancarimea, lacrimarea ochilor, urticaria; eruptii cutanate, mancarime, precum si alte simptome ale alergiilor si recelilor comune. Benadryl este, de asemenea, utilizat pentru a suprima tusea, pentru a trata raul de miscare, pentru a induce somnul, si pentru a trata formele usoare de boala Parkinson. Benadryl poate fi de asemenea utilizat pentru alte scopuri decat cele enumerate in prezentul ghid de medicatie.

Benadryl nu ar trebui sa fie luate in cantitati mai mari decat este prescris. Valoarea maxima de difenhidramina care ar trebui sa fie luate intr-o perioada de 24 de ore este de 300 mg.

Cauze si factori de risc

Supradozele pot rezulta din ingestia deliberata sau accidentala. Pacientii devin confuzi, au rate cardiace rapide, vedere incetosata, uscaciunea pielii si pot avea convulsii. Difenhidramina se gaseste in multe medicamente eliberate fara prescriptie si este cel mai frecvent folosit pentru reactii alergice, congestie nazala, si ca un ajutor pentru somn.

Benadryl poate provoca ameteli sau somnolenta. Daca apar ameteli sau somnolenta condusul ar trebui sa fie evitat. Consumul de alcool in timpul tratamentului cu Benadryl poate creste somnolenta si ametelile.

Diagnostic si Tratament

Teste vor fi efectuate pentru a determina ingestia sau alte cauze ale semnelor si simptomelor. Pacientul este sustinut cu oxigen suplimentar si fluide intravenoase. Sedare cu benzodiazepine (Valium, Ativan) este uneori necesara. Intoxicatiile severe pot necesita un tub de respiratie si administrarea de fizostigmina.

...