Lupus eritematos discoid (LED)


Piele | - Altele | Lupus eritematos discoid (LED) (Disease)


descriere

Lupus eritematos discoid (DLE) este o afectiune cronica a pielii, cu inflamatie si cicatrizarea favorizeaza fata, urechile, si scalpul si pe alte zone ale corpului. Aceste leziuni se dezvolta ca o pata rosie, inflamata, cu o scalare si aspectul unei cruste. Zonele centrale pot aparea mai deschis la culoare mai inchise, cu o janta decât pielea normala.

Nu este clar daca lupus eritematos discoid este o boala separata sau o versiune blânda a lupusului eritematos sistemic (LES), care poate afecta oricare dintre organele corpului sau tesuturi. În jurul valorii de cinci la suta din persoanele cu DLE merge pe de a dezvolta LES si în jur de 20 la suta din persoanele cu lupus eritematos sistemic dezvolta DLE.

Aceste simptome de lupus eritematos discoid pot fi constante sau sporadice. Nu toata lumea care are lupus eritematos discoid vor avea acelasi tip de eruptii cutanate sau eruptii cutanate în aceleasi locatii. Cuvântul discoid se refera la forma de disc a leziunilor care alcatuiesc eruptii pe piele. Eruptia cutanata poate fi rosie, solzoasa si a ridicat si, de obicei fara mâncarimi. Se poate dezvolta în zonele în care obtin expunerea la soare, cum ar fi pielea capului si gâtului. De asemenea, este posibil sa se dezvolte eruptii cutanate în vagin sau gura. Lupus eritematos discoid pot afecta, de asemenea, parul, facandu-l sa-si piarda culoarea.

Cauze si factori de risc

Cauza lupus eritematos discoid nu este cunoscuta. Cu toate acestea, se crede a fi o boala autoimuna, in care sistemul imunitar anormal vizeaza pieli, ducand la inflamatii si eruptii cutanate. Factori de risc pentru dezvoltarea unui focar lupus eritematos discoid includ expunerea la lumina soarelui si la fumul de tigara.

Diagnostic si Tratament

Examenul fizic este efectuat pentru a evalua leziuni ale pielii. O biopsie de piele poate fi efectuata pentru a confirma diagnosticul.

Tratamentul pentru lupus eritematos discoid include corticosteroizi pentru a reduce inflamatia cauzate de raspunsul imun. ...