Muşcătură de câine


Piele | Medicină generală | Muşcătură de câine (Disease)


Muscatura poate varia de la abraziuni, la rani adanci si pierderea de tesut. Muscatura de caine este considerara 90 % din toate muscaturile de animale. Din cauza dimensiunii si puterii lor, cainii pot provoca leziuni grave.

Cauze si factori de risc

Muscaturile de caine se pot infecta daca nu sunt tratate corespunzator, dar sunt mai putin susceptibile de a fi infectate fata de muscaturile de pisica. Daca cainele a fost mare muscatura poate provoca leziuni semnificative la nervi, vase de sange, tendoane si chiar poate rupe oasele. Muscaturilor de caine lagat pot pune viata in pericol.

In ciuda celor domesticiti, caini, cum ar fi stramosii lupilor, raman vicleni, rapizi, agili, puternici, teritoriali si chiar si cei mici au dinti mari, gheare ascutite si puternice si muschi in falcile si picioarele lor si pot cauza leziuni grave. Laceratiile chiar si de la zgarieturi accidentale de caine, sa nu mai vorbim muscaturi deliberate sau imprudenta, sunt usor infectabile (cel mai frecvent prin Capnocytophaga ochracea sau Pasteurella multocida).

O persoana muscata de un animal care ar putea avea parvovirus sau virusul rabiei ar trebui sa consulte un medic imediat. O victima muscata poate suporta, de asemenea, infectii grave bacteriene ale oaselor numita osteomielita, care poate pune viata in pericol daca nu este tratata.

Diagnostic si Tratament

Toate muscaturile de caine trebuie sa fie curatate si irigate. Orice leziuni asociate la nervi, vase de sange, tendoane sau oase ar trebui sa fie reparate. Antibioticele sunt, in general, administrate pentru a preveni o infectie.

Cele mai comune antibiotice utilizate sunt cephelexin, clindamicina / Cleocin si levofloxacina. Muscaturile de caine pe fata sunt de obicei reparate cu suturi imediat, toate celelalte muscaturi putand fi lasate deschisa pentru a se vindeca fara suturi.

...