Sindromul de sevraj alcoolic

General sau altele | Medicină generală | Sindromul de sevraj alcoolic (Disease)


Sindromul de sevraj alcoolic reprezinta simptomele unei persoane care reduce sau opreste consumul de alcool dupa perioade prelungite de consumul excesiv de alcool. Sindromul apare de obicei dupa 5 - 10 ore de ultima bautura, dar poate aparea si zile mai târziu. Simptomele se agraveaza în 48 - 72 de ore, si pot persista timp de saptamani.

De la usoare pâna la moderate, simptome psihologice includ: senzatie de nervozitate, anxietate, iritabilitate sau usoara excitare, volatilitatea emotionala, schimbari rapide emotionale, oboseala, dificultati de gândire în mod clar.

De la usoara pâna la moderate, simptome fizice: dureri de cap, pulsare generala, transpiratii, mai ales la nivelul palmelor sau fetei, greata si varsaturi, pierderea poftei de mâncare, insomnie, palpitatii, tremor al mâinilor, miscari involuntare, anormale ale pleoapelor.

Simptomele severe sunt: o stare de confuzie si halucinatii cunoscute sub numele de delirium tremens, agitatie, febra, convulsii, lesin. Teste de sânge si urina, inclusiv un ecran de toxicologie, se poate face.

Diagnostic si Tratament

Scopul tratamentului include: reducerea simptome de sevraj, prevenirea complicatiilor si terapia pentru abstinenta. Persoanele cu simptome moderat-severe de sevraj ar putea avea nevoie de tratament stationar, la un spital sau o facilitate de alta natura care trateaza sevrajul si dependenta de alcool. Simptome de sevraj usoare pana la moderate adesea pot fi tratate într-un decor ambulatoriu. Abstinenta permanenta de-a lungul vietii de la alcool este cel mai bun tratament pentru cei care au trecut prin sevraj.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».